Re: Ticaretle yargılanmak
Sayın efekanka,
İletinizde bir bilgi hatası var mı bilmiyorum.
İlk hükümde tayin edilen 2 ay hapis cezası adli para cezasına çevrilmişse, ikinci hükümde tayin edilen cezanın da adli para cezasına çevrilmesi zorunludur. Beraberinde TSK'dan çıkarma feri cezası da verilir.
İlk hükümde tayin edilen 2 ay hapis cezası adli para cezasına çevrilmeyip ertelenmişse, ikinci hükümde 4 ay hapis cezası ve beraberinde TSK'dan çıkarma feri cezası alırsınız.
Yeni Kanun tasarısı Mecliste sıra bekliyor.
sonucta ılk mahkeme 2 ay hapıs cezası verdi ve bu hukmun uygulanmaması kararı verdı 5 yıl ıcınde ceza ıslenmezse herhangi bır cezayı müedesi kalmayacaktı. sımdı 2. sıkayet ve 2. mahkeme olacak suan bu mahkemede karar olarak ılk mahkemenın kararının 2 katı olarak verılecek olarak dıye dusunuyorum. ama bazı kısıler bu 2. mahkeme ılk mahkeme olacak ve 3. mahkeme olması gerekıyor ve bu hapıs cezası paraya cevrılmez dıyor. sonuc olarak 2. mahkemede ılıskı kesme ve ceza parayamı cevrılır yoksa hapıs cezasımı verılır
hayırlı akşamlar... ya hocam bu ticarete girme olayından subayları atıyorlar mı sıkıldım ben kardeşim yaa
Cevap: Re: Ticaretle yargılanmak
Benim anlamadığım konuysa bu ticaretin içeriği. Nasıl anlaşılıyor. Örneğin internetten satış ortaklığı veya yaptığı üye başına prim alarak yüksek gelir elde etmek veya mal alıp satmak suç teşkil eder mi?Ticaretin tam tanımı nedir? Şans oyunu kazanmada durum nasıl? Bir askeri personel olarak bilmeden yanlış yapmak istemem.