Re: Sözleşmesiz kiracılık
Peki;Hukukta,"Şartsız Taahhüt" diye bir kavram yok mu?
Ben de 1986dan beri kontratsız olarak oturuyorum.Kira artışını da enflasyon rakamından az olmamak üzere,belgeli olarak yatırıyorum.
İyi günler...
arkadaşlar ÜFE oranından olucağına dair şu an mevzuatta gelişen bir içtihat yok, burda tamamen B.K daki sözleşme serbestisi ilkesi vücut bulacaktır.
Saygılarımla.
Merhaba sayın hukukçular,
Benim 14 aylık kiracım 4 gün önce boşanma kararı aldılar ve erkek evden gitti.bana 2 aylık kira borçları vardı kafa kafaya geldi kira ve depozit.erkek evden çıktı fakat bayan ve anne babası yerleşti. 1-2 gün içinde kiranı vericez dediler hala vermiyorlar benimde ödemelerim var.Bunları nasıl çıkartabilirim polise şikayet etsem olurmu sözleşme erkeğe aitti oda gitti.yani bayanın sözleşmesi yok.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
mustafa2005 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sayın hukukçular,
Benim 14 aylık kiracım 4 gün önce boşanma kararı aldılar ve erkek evden gitti.bana 2 aylık kira borçları vardı kafa kafaya geldi kira ve depozit.erkek evden çıktı fakat bayan ve anne babası yerleşti. 1-2 gün içinde kiranı vericez dediler hala vermiyorlar benimde ödemelerim var.Bunları nasıl çıkartabilirim polise şikayet etsem olurmu sözleşme erkeğe aitti oda gitti.yani bayanın sözleşmesi yok.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kadın da eşi nedeniyle kira sözleşmesine taraftır.
Polisin konuyla ilgisi yoktur.
Ödenmeyen kiralar için icra takibi yapabilirsiniz.
İcra takibi için yaptığınız tebligat kiracıya ulaştıktan sonra 30 gün içinde borcun tamamını ödemezse, temerrüt oluşur, derhal tahliye davası açabilirsiniz.
Eğer 30 gün içinde borcun tamamını kapatırsa bu kez elinizde 1 haklı ihtar olur. Daha sonra aynı kira dönemi içinde kira ödemediği için tekrar bir icra takibi yaparsanız iki haklı ihtara dayanarak kira dönemi sonunda (24. ay sonunda) tahliye davası açabilirsiniz.
Tabii ikinci icra takibinde temerrüt olursa kira dönemi sonunu beklemenize gerek yoktur.