Yeni İmar Planında Arazimden Yol Geçiyor
Merhaba
2007 yılında eski evi yıkıp yeni bir bina yapmak üzere inşaat planı çizdirdim.Belediyeden de inşaat ruhsatı almıştım. Fakat yeni imar planına göre arazimin 2 metresini de alacak şekilde yol geçiyormuş. Çizdirdiğim plan ve ruhsat ne olacak. Bu durumda ne yapmalıyım. Yardım eden olursa gerçekten çok minnettar olacağım.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Yeni İmar Planında Arazimden Yol Geçiyor
Yeni imar planı, yapacağınız inşaatın projesine engel değilse mesele yok. Engel oluyorsa yeniden imar çapı alarak işlemlere başından başlayacaksınız.Yola ayrılan kısmı belediye ya istimlak edecektir ya da imar çapı ve inşaat ruhsatı alabilmeniz için belediyeye bedelsiz terk işlemi yaptıracaklardır. Her halde yeni imar planı eğer sizin menfaatlerinizi ihlal ediyorsa imar planının iptalini dava edebilirsiniz. Bunun için öncelikle imar çapı almk için yeniden müracaat edin böylece yeni imar planından resmen haberdar olmuş olursunuz ve dava açma süreniz de o tarihten başlar.
Kısacık sorunuza verebileceğimiz yanıt bu kadar. Doğrusu bir avukattan hukuki yardım talep etmenizdir.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Yeni imar planı yapacağım inşaatı etkiliyor. Ön cephesi 10 metre olan planın yeni imar planına göre ön cephesi 8 metre ouyor.Zaten toplam arsa alanı 200 küsür metrekare.
İnşaat planı rahmetli babamın üzerineydi.Acaba bu durum sorun çıkarır mı?
Bu durumda yeniden bir inşaat planı çizdirme durumunda olur muyum? Arazimden geçen yol ayrıca şu an kullanılmayan ve birçok mirasçısı olan bir evin büyük bir bölümünden geçiyor. Hiç bir gereği olmayan bu yolun hukuken iptal edilmesi ya da daraltılması filan mümkün olmaz mı acaba?
Ya da bu nasıl bir adalettir ki plan çizilmiş ruhsat da verilmiş.Ama kusura bakmayın yeni plana göre verdiğimiz ruhsat geçerli değil denecek.
Sayın Bayındır; "Yola ayrılan kısmı belediye ya istimlak edecektir ya da imar çapı ve inşaat ruhsatı alabilmeniz için belediyeye bedelsiz terk işlemi yaptıracaklardır." demişsiniz.
Belediyece bedelsiz olarak terk ettirilecek alanın üst sınırı nedir? Örneğin belediye arsanın %60'ını bedelsiz olarak yola (veya otopark alanı olarak ya da yeşil alan olarak) zoraki terk ettirebilir mi?
İyi akşamlar...