5 Yıldır Çalışıgım Iş Yermden Hastalıgım Sebebiyle Ayrılmak Durmundayım ama Hastalıgım Işim Sebebiyle Degil yine de Çıkarken Tazminat Alma Hakkım Bulunuyor mu?
Printable View
5 Yıldır Çalışıgım Iş Yermden Hastalıgım Sebebiyle Ayrılmak Durmundayım ama Hastalıgım Işim Sebebiyle Degil yine de Çıkarken Tazminat Alma Hakkım Bulunuyor mu?
Hayır......
Ben 5 yıldır deri fabrikasında teknikerlik yapmaktayım.Deri kimyasalları bana alerji yapıyor artık dayanamıyorum işten çıkmayı düşünüyorum bu alerjiyle ilgili rapor alsam tazminat hakkım olur mu?
Yaptığınız işin rahatsızlığınıza olumsuz etkisi olacağına dair alacağınız raporla işverenden uygun bir iş talebinde bulunma hakkınız var.İşverenin uygun bir iş bulamaması durumunda sözleşmenize son vererek tazminatlarınızı ödemesi gerekir.Uygun bir iş önermemesi veya sözleşmenizi sona erdirmemesi durumunda siz sözleşmenizi haklı nedenle feshedebilirsiniz.
Kıdem tazminatınızın ödenmemesi durumunda dava açmanız gerekecektir.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Son bir sorum olucak bu raporun kabul görmesi için devlet hastanelerinin verdiği rapor yeter mi yoksa tam teşekkürlü bir hastane olması şart mı?
Peki sağlık sebebi ile işten çıkarıldığı durumda işsizlik yardımı alınabilir mi?
Alınabilir.