-
Eş durumundan tayin
merhaba, ben resmi bir kurumda 657'ye tabii olarak 1,5 yıldır çalışmaktayım, asalatim onaylandı, eşim başka bir şehirde bağkurlu olarak 14 aydir eczanesi var, ben onun yanına tayin olarak gitmek istiyorum, bu mümkün müdür? mümkün degil ise nedenleri, mümkün ise yapmam gereken işlemler nelerdir?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Re: Yer değiştirme.
merhaba, ben resmi bir kurumda 657'ye tabii olarak 1,5 yıldır çalışmaktayım, asalatim onaylandı, eşim başka bir şehirde bağkurlu olarak 14 aydir eczanesi var, ben onun yanına tayin olarak gitmek istiyorum, bu mümkün müdür? mümkün degil ise nedenleri, mümkün ise yapmam gereken işlemler nelerdir?
-
Re: Eş durumu tayin
-
Her kurumun tayin ve nakil yönetmelikleri farklıdır. Çalıştığınız kurumun adını ve pozisyonunuzu yazmanız halinde, sorularınız daha kolay cevaplanabilir...
-
Re: es durumundan tayin
Hukuki yardım almak iyi de, yardım talep ettiğiniz sitenin kurallarına da uymak lazım... Aynı konuda birden fazla başlık açılması site kurallarına aykırı...
-
çalıştığım kurum ulaştırma bakanlığına bağlı karayolları genel müdürlüğü, bizim kurumda tayin işleri için iki bölge müdürünün onayından sonra genel müdürlük ve bakanlık onayı gerekiyor, eş durumundan tayin konusu da idare onayına bağlı sanırım, yasal yönden ne gibi girişimler olabilir, yardımlarınızı bekliyorum, birkaç başlığa bu konuyu taşıdığım için de özür dilerim, kusura bakmayın.
-
657 Sayılı Yasa'nın 72 nci maddesinde, eş durumu özürüne bağlı olarak yapılacak atamalarda, her iki eşin de memur olması öngörülmüştür.
Eşleri serbest meslek sahibi olan (Avukat, mimar, mali müşavir) memurların açtığı davalarda, Danıştay, eş durumu atamalarında serbest meslek mensubu eşin iş durumunun dikkate alınamayacağına karar vermiştir.
Bu durum karşısında, çalışmakta olduğunuz KGM, sizi, eşinizin eczacı olarak çalıştığı yere atamaya zorlanamaz.
Bu nedenle, sorunu, kurum yöneticileriyle kuracağınız olumlu diyalogla çözmeye çalışmanız, doğru bir yaklaşım olabilir.
Öte yandan, Danıştay, BASKIN KAMU YARARININ BULUNMADIĞI DURUMLARDA, KAMU GÖREVLİLERİNİN HAKLI BEKLENTİLERİNİN ZEDELENMEMESİ GEREKTİĞİ'ne karar vermiştir.
Anayasa'nın, devleti, aileyi korumakla görevlendirmesi nedeniyle, devlet memurunun eşinin çalıştığı yere atanmayı beklemesi haklı bir beklentidir ve baskın bir kamu yararı yoksa, eşinizin bulunduğu yere atamanızın yapılması gerekir.
-
Kurumunuzu bildirmelisiniz ki; kurumunuz "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmiliği"ne bakarak karar verelim.
İyi günler...
-
ulaştırma bakanlığına bağlı karayolları genel müdürlüğünde çalışıyorum.
-
Danıştay, BASKIN KAMU YARARININ BULUNMADIĞI DURUMLARDA, KAMU GÖREVLİLERİNİN HAKLI BEKLENTİLERİNİN ZEDELENMEMESİ GEREKTİĞİ'ne karar vermiştir.
Yukarıda kararı biraz daha açıklayabilir misiniz zahmet olmazsa size.
Eşimin eczanesi mülkiyeti kendine ait, başka bir ile gidip aynı düzeni kurması çok zor, dediğiniz gibi idare ile olumlu diyalogla halletmeye çalışmalıyız fakat bu gerçekleşmez ise adli yoldan hakkımızı arayamaz mıyız?