Re: Mahkeme Kararıyla Satış.
Başlığınız içerik hakkında yanıltıcı olmuş.
Satış yapabilmek için öncelikle tapunun adınıza intikali gerekir. Mahkeme kararını kullanabilirsiniz. Tapu dairesi ayrıca veraset ve intikal vergisi borcu olmadığına dair kağıt da isteyecektir. (Veraset ve intikal vergisi beyannamesi vermiş olmanız lazım. Üçünüze düşen tek miras buysa, kişi başı yaklaşık 80 bin lirayı geçmiyorsa vergi tahakkuk etmemiştir ama buna dair belge gerekir.)
Üçünüz adına intikali yapıldıktan sonra satış işlemi yapabilirsiniz.
Umumi vekaletnamede "adıma falanca yerde tapu tescili yapmaya, falanca yerdeki gayrimenkullerimi satmaya" şeklinde ibare varsa kardeşiniz anneniz adına işlem yapabilir. "Falanca yer" yerine daha genel ifadeler de olabilir.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Annem kızkardeşim ve Ben bu işlemlerle uğraşsın (Veraset İntikal vergisini yatırsın diye) 2000 yılında benim eşime Vekâlet vermiştik. Vekâlette " bizi tapu dairelerinde temsil etmeye " diye bir ibarede geçiyor. Şimdi bu vekâletle Satış işlemi için Eşim Tapuda bizim yerimize yapabilir mi ?
Saygılarımla..
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Annem kızkardeşim ve Ben bu işlemlerle uğraşsın (Veraset İntikal vergisini yatırsın diye) 2000 yılında benim eşime Vekâlet vermiştik. Vekâlette " bizi tapu dairelerinde temsil etmeye " diye bir ibarede geçiyor. Şimdi bu vekâletle Satış işlemi için Eşim Tapuda bizim yerimize yapabilir mi ?
Saygılarımla..
Adınıza tescil için yeterli olur mu bilmiyorum.
Bir notere giderek yapmak istediğiniz işlemleri tek tek sayarak yeni bir vekaletname düzenlemeniz gerekir.
Tapuda tescil ve satış işlemi için , kızkardeşimde Annemin umumi vekâleti var.,Kızkardeşim Umumi vekâletle Annem adına tescil ve satış işlemi yapabilir mi ?
Saygılar,
Alıntı:
AYF2 rumuzlu üyeden alıntı
Tapuda tescil ve satış işlemi için , kızkardeşimde Annemin umumi vekâleti var.,Kızkardeşim Umumi vekâletle Annem adına tescil ve satış işlemi yapabilir mi ?
Saygılar,
Verdiğim cevabı okumuyorsunuz anlaşılan:
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Umumi vekaletnamede "adıma falanca yerde tapu tescili yapmaya, falanca yerdeki gayrimenkullerimi satmaya" şeklinde ibare varsa kardeşiniz anneniz adına işlem yapabilir. "Falanca yer" yerine daha genel ifadeler de olabilir.
Bu satış işlemimiz gittikçe sarp sardı . Şimdiki sorunumuz; Annemin 74 yaşında oluşu ve felç neticesi konuşamıyor olması. Dimağı yerinde, söyleneni anlıyor fakat konuşup onaylayamadığı için Noter, Devlet hastanesinden rapor olmadan vekâlet veremeyeceğini söylüyor. Devlet Hastanesinde ki doktor da, Annemi görmüş (psikiyatr) " Böyle bir işlem için ben bir şey yapamam " demiş.
Şimdi; böyle bir durumun Hukuk yoluyla çözümü nedir ?
Noter de satış yapılsa, ( alacak olan aileden biri ) bu noter de satışda, yazılacak ifade nasıl olmalı ?
Saygılarımla,