-
Mal beyanı karmaşası
Merhabalar,
Bir bankaya olan borcum nedeni ile ilamsız takipte ödeme emrini almış idim (örnek no 7) Süresi içinde ve usulune uygun şekilde mal beyanında bulundum.Mal beyanım banka alacaklı vekili tarafınadn uygun görülmüş olacak ki çalıştıgım kurum a maaşımdan eşit taksitler halinde kesilmesi ile ilgili bir yazı geldi.Fakat 4 ay sonra mal beyanında bulunmadıgım gerekçesi ile 10 günlük hapis istemi ile 1 hafta sonra ilgli icra mahkemesinde duruşma kagıdı göndermişler.Mal beyanında bulunduguma dair yazının mühürlü imzalı fotokopisi var ve kuruma gönderilen ilgili dosya hakkında maaaştan kesme yazısı var.Bu duruşmaya katılıp mal beyan dilekçemi ve kuruma gelen o dosya ile ilgili maaştan kesme yazısını beyan etmem yeterli olurmu tşkler.
-
Re: Mal beyanı karmaşası
Öncelikle İİK 337 Anayasa Mahkemesince iptal edildiği için ceza kararı artık çıkmıyor(muş.) Ancak size dava mal beyanında bulunmamaktan mı yoksa usulsüz beyanda bulunmaktan mı açıldı bu önemli. Mal beyanında Bulunmamaktan açıldı ise mal beyanı dilekçenizin onaylı sureti davanın düşmesini sağlar. Usulsüz mal beyanında bulunmak konusunda ise dilekçenizde ne yazdığınız önemlidir.
Bazı banka avukatları mal beyanında bulunmama davasını standart olarak açtıklarını belirtiyorlar ve dosyaya bakmadan dava açıyorlar böyle bir durumunuzda olabilir. Bu takdirde davaya girmeyerek veya dilekçe vererek davayı düşürebiliyorlar.
Saygılarımla.
-
Re: Mal beyanı karmaşası
Teşeklürler ilginize Duruşma bugun sabah idi Mal beyanında bulunmuştum o belgeyi ve kuruma gelen mal beyanının kabul edilip maaşımdan kesilmesi için gelen yazı ile birlikte sundum.Umarım dava düşer birde bu sıkıntılarla uğraşmak çok üzücü .