Kooparatif statüsünde projede (sığınak vb.)gözüken daire satışı
Merhaba
Kooperatif statüsünde gözüken bir apartmandan en alt katında projede yer almayan bir daire satın almak istiyorum.mal sahibi karar defterine yazıp noterden onaylatarak satışını yapacağını söyledi.
1) Bu belge projede yer almayan bu daireyi satın aldığımı göstermek için yererli belgemidir.
2.)bana satış hakkı doğururmu ve ne gibi problemelerle karşılaşırım yapmam gerekenler nelerdir.
Mal sahibi ile, ilgili daire üzerindeki tüm haklarını tarafıma devrettiğini gösteren karşılıklı bir sözleşme imzalayıp, ayrıca Kooperatif Yönetim Kurulunun bu yönde karar almasını bildiren bir de yazı imzalatırsak problemleri çözmüş olurmuyuz.
ilginize ve bilginize şimidden teşekkürler.
Re: kooparatif statüsünde projede (sığnak vb.)gözüken daire satışı
Alıntı:
fatih2434 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Kooperatif statüsünde gözüken bir apartmandan en alt katında projede yer almayan bir daire satın almak istiyorum.mal sahibi karar defterine yazıp noterden onaylatarak satışını yapacağını söyledi.
1) Bu belge projede yer almayan bu daireyi satın aldığımı göstermek için yererli belgemidir.
2.)bana satış hakkı doğururmu ve ne gibi problemelerle karşılaşırım yapmam gerekenler nelerdir.
Mal sahibi ile, ilgili daire üzerindeki tüm haklarını tarafıma devrettiğini gösteren karşılıklı bir sözleşme imzalayıp, ayrıca Kooperatif Yönetim Kurulunun bu yönde karar almasını bildiren bir de yazı imzalatırsak problemleri çözmüş olurmuyuz.
ilginize ve bilginize şimidden teşekkürler.
Projede sığınak ise, sığınaktır. Ortak kullanım alanıdır. Almayın.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Projede sığınak ise, sığınaktır. Ortak kullanım alanıdır. Almayın.
daire çok güzel değerinnide çok çok altında gönlüm alıp oturmak istiyor ama bu konu kafamı çok rahatsız ediyor..
tüm daire sahiplerinin imzasının alınıp karar defterinni notere imzalatılmasının alıcı için hak doğurmuyormu..
yapmam gerekenler varsa yardımcı olun.
Alıntı:
fatih2434 rumuzlu üyeden alıntı
daire çok güzel değerinnide çok çok altında
Zaten sorunsuz olsaydı değerinin çok çok altında olmazdı.
İmar planına göre sitenin sığınağının olması gerekir.
Siz burayı satın aldığınızda sığınak neresi olacak?
Eğer sığınaksız yapılabilecek olsaydı, müteahhit burayı da daire olarak yapardı, değil mi? Tüm kat malikleri kabul etse bile sorun hallolmaz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Zaten sorunsuz olsaydı değerinin çok çok altında olmazdı.
İmar planına göre sitenin sığınağının olması gerekir.
Siz burayı satın aldığınızda sığınak neresi olacak?
Eğer sığınaksız yapılabilecek olsaydı, müteahhit burayı da daire olarak yapardı, değil mi? Tüm kat malikleri kabul etse bile sorun hallolmaz.
sedat bey dairenin altında ayrıca birde sığınağı var. burası ortak kullanım alnı olarak yapılmış sonra 2 ye bölünerek bi kısmından daire çıakrılmış.
Projede sığınak -mesela- 100 m2 ise bunun -mesela- 60m2'sini daire yapamazsınız.