Yazdığım konuya cevap alamıyorum
Ben 120 kişinin çalıştığı bir tekstil firmasında kısım şefi olarak çalışmaktayım.06.05.2001 tarihinde işe başladım ve ara vermeden çalışmaktayım fakat 01.08.2005'de aynı şirketin işçi kadrosundan çıkış verilip aynı gün personel kadrosuna girişim yapıldı.Personel kadrosuna geçirilinceye kadar maaşım sigortaya aldığım ücret üzerinden bildiriliyordu fakat bu tarihten itibaren aldığımız zamlar elden verilip sigortam düşük gösterilmeye başlandı.En son sigortaya bildirilen maaşım 825 ytl idi fakat aldığım maaş 1000 ytl.2008 şubat ayından itibarende sigortaya bildirilen resmi maaşım 675 ytl'ye düşürüldü(resmi olarak bana tebliğ edilmedi) geri kalan kısmı halen açık hesaptan ödenmeye devam ediyor.
Bana bu maaş indirimi ile ilgili herhangi yazılı bir bildirimde bulunulmadığı için bende yazılı olarak itiraz etmedim fakat sözlü olarak itirazda bulundum ama bir sonuca ulaşamadım.Asıl sıkıntı işyeri sürekli eleman çıkarıyor bu durumda beni işten çıkarırlrsa 1000 ytl yerine 675 ytl üzerinden tazminat hesaplanacak.Onlar beni işten çıkarmadan ben ayrılmak istiyorum.
Sonuç olarak maaşımın 1000 ytl olduğunu belki ispat edemem ama maaşımın 825 ytl'den 675 ytl'ye düşürülmesinden dolayı iş akdimin fesih edilmesini, isteyip kıdem tazminatımı alabilirmiyim yada nasıl bir yol izlemem gerekir.
Ayrıca yıllık ücretli izinlerimide kanuna uygun olarak kullanamadım.2-6-7-8-10 gün gibi sürelerde kullanabildim
Biraz uzun oldu ama ilginiz için teşekkürler[/QUOTE]
Re: yazdığım konuya cevap alamıyorum
4 saatte 4 kez mesaj bırakmışsınız.
1 kez yazmanız yeterli. Bu kadar sıklıkla tekrar tekrar yazarsanız cevap alma ihtimaliniz azalır.
Foruma kaydolurken kabul ettiğiniz kuralları hatırlayın. Aynı soru için yeni başlık açmayın. İlk açtığınız yere cevap yazmak isteyen olöursa zaten yazacaktır:
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=39321