Re: Vicdanını satmayan bilge
Yapmayın, hatırlatmayın bize bunca gerçeği. Tam millet olarak , toplum olarak görmezden gelmeye alışmışken, vicdanlarımızı susturup, susmayan hala cılız cılız bağıran sesi de en popüler şarkıları söyleyen caaanımmm sanatçılarımızın radyolarda tv lerde çalan şarkılarının sesini sonuna kadar açıp iyice o sesi duymaz etmişken kendimizi, yapmayın böyle içimizi karartmayın..! biz alışmadık mı bunca şeye. gözümüzü kapatmaya, kulağımızı tıkamaya? yanlı medyadan okuduklarımıza inanmaya? elimize tutuşturulan 2 kg bulgur, 3 kilo pirinç ,2 paket makarna bak beleş ya ne tatlı gitti?? olsun varsın canım noolcaksa memlekete??? sanki ben onlara oy vermesem başkaları verecekti!!!! en azından yolumu buldum bak!!
hem noolmuş imam öğretmeni geçmişse?? Köylük yerde imamın öğretmeni geçeceği TARHANanın lezzeti kadar bilindik ,alışıldık değil mi? Bizim memleketimiz değil midir gencecik Kubilay ın başının bağ bıçağıyla kesilip de zevkle linç edildiği ??? Niye şaşırıyorsunuz hala? Niye siz hala alışamadınız ki bunlara? Niye biz hala alışamadık ki bunlara? Başbakan dediğiniz, çember sakallının dizi dibinde çömelip de eteğini öptüğü günleri bile inkar etmiyorken, ve balık baştan kokar diyen atasözlerimiz bile varken!!! Deşmeyin bu kadar.. Birilerinin vicdanı uyanacak..uyutmak zor olucak yine.. yazıktır, bölmeyin uykumuzu.. !!
toplumlar hak edildikleri şekillerde yönetilirler;körlük ya kalıcı ya da geçici olur; evrensel değerler ve hukukun üstünlüğüne olan inançsal bilgi kum saatini ters-düz edecek en güçlü değer olmalıdır. Emeğe ve insana, canlıya saygı ile olmalı her şey...
"Yalnız ve güzel ülkemizin" nice Nuri Bilge Ceylan'lar yetiştirebilmesi umudu ile... Teşekkürler Harun Bey, kaleminize sağlık...
20 yaşındaki delikanlı vatanını savunmak uğruna şehit düşüp ölürken
Bizlerin bu çabalarının sözünü etmek bile utanç verici
Ulusal ve kişisel onurumuz her gün ayaklar altına alınırken ançak bu kadarını yapa bildiğimiz için O delikanlı gibi elinde silah yurdun düşmanına karsı savasırken Şehit düşmek bize nasip olmadığı için utanıyoruz.
Bizler en azından bu utancın bu acının bilincindeyiz.
Mudafaa-İ Hukuk. 1 Ağustos 2001
M.E.Sezen: Bizler'de en azından bu utancın bu acının bilinci olanlarıdanız.
http://i.milliyet.com.tr/YazarResiml...t6_mf1297.Jpeg
Hasan Pulur
h.pulur@milliyet.com.tr
Olaylar ve İnsanlar
Yalnız ve güzel ülkeye adanmıştır
YOOO, bu kadarını beklemiyorduk... ‘’Bu kadarını’’ değil, hiç beklemiyorduk. Cannes Film Festivali’nde ‘’Üç maymun’’ filmiyle ‘’En İyi Yönetmen’’ seçilen Nuri Bilge Ceylan, bizi bu kadar şaşırtmamalıydı.
Hem Fransa’nın göbeğinde ödül kazanacaksın, sonra ‘’Bu ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum’’ diyeceksin...
Hayır Nuri Bilge Ceylan, bizi bu yaşta hıçkırarak ağlatmaya hakkın yok!
* * *
OYSA bizi ne güzel alıştırmışlardı...
Haçlılara yaranmak için, her ödül alan, neler söylemezdi ki! Nerede, Türklerin bir milyon Ermeniyi kestiği, 30 bin Kürdü katlettiği, nerede?
Nerede, Fransa gibi bir yerde ‘’Ermeni soykırımı’’ yapan ecdadı lanetlemek nerede?..
Ya 6/7 Eylül zulmü nerede?
Varlık vergisi faciası nerede?
Nerede, yeni yeni tezgâhlanan ‘’Pontus soykırımı’’ nerede?..
* * *
OLMADI, Nuri Bilge Ceylan olmadı...
‘’Bu ödülü, tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme adıyorum’’ ne demek?
Hele ‘’yalnız ve güzel ülkem’’ demenize ne kadar hasret olduğumuzu biliyor muydunuz?
Diyeceksiniz, bilmeden söyler miydim?
Ona ne şüphe!
O kadar tarifsiz duygular içindeyiz ki!
* * *
EVET, bu ülke ‘’Ödülümü, tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme adıyorum’’ diyen Nuri Bilge Ceylan’la gurur duyuyor.
Bu boş bir gurur değil, dopdolu bir gururdur.
Ödül kadar önemli olan ‘’Bu ödülü tutkuyla sevdiğim yalnız ve güzel ülkeme adıyorum’’ sözüdür.
* * *
BU sözü kimse unutmamalıdır, herkes bir yere yazmalıdır...
Tabii, Türkler soykırım yaptı, bir milyon Ermeniyi kesti, 30 bin Kürdü katletti, diyenlerin, bu sözden etkilenmeleri söz konusu değildir.
Onların, ‘’Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’’ sözünden etkilenip duygulanamayacakları gibi...