Kredi Borcu Hangi Orana Kadar Artar?
benim merak ettiğim konu ödenmeyen kredi kartları borcunun faiz oranının belli bi sınırı var mı? örneğin ana paranın belli bir oranını geçemez diye bir durum var mı? Kaç yıl devam ediyor bu faiz belli bir zaman aşımı var mı varsa nezaman başlıyor bu süre... şimdiden teşekkürler :)
(diğer konulara baktım tam bi cevap bulamadım )
Re: Kredi Borcu Hangi Orana Kadar Artar?
bir bankadan tüketici kredisi yüzünden icraya düştük bü yüzden eşimle eyrılmak zorunda kaldık bana kalan paradan 175 ytl icra kesintisi oluyor 5000 ytl lik T.kredisi borcum var iki tanede 1200 ytl lik kredi kartları diğerleri sırada bekliyor bu nezaman kadar devam eder .teşekkürler.
Re: Kredi Borcu Hangi Orana Kadar Artar?
selam arkadaşım adına sizlerden bilgi almak istiyorum
bir bankadan 5.000 ytl lik kefilsiz tüketici kredisi çekmiş rahatsızlığı dolasıyla ödeme yapamamış nasıl olsa iki taksit üst üste öderim mantığını düşünmüş tüketici kredisinin 20.05 2008 son ödeme tarihli 26. taksidini ödememiş bu bankadan 23.05 2008 tarihli mektup kendine 2.06.2008 tarihinde ulaşmış
gelen mektupda bir an önce ödeme yapılması vs ve vadesinde üst üste ikinci kez ödenmemesi durumunda T. yasasının 10. maddesi gereği kanuni takip başlatılacağı bildirisi yazıyor.
Arkadaşımın sormak istediği ;yasal takip ikinci taksidi ödemeden başlarmı?
danıştığı avukat bankanın insiyatifine kalmış riskine baktıysa isterse başlatabilir demiş bankayı aramış bununla ilgili bilgi veremeyiz demişler.başlatırlarsa kanuni hakkımız varmı?teşekkürler cevabınızı bekliyorum