Mahkeme ile ilgili bir soru?
Selamlar
bundan 2,5 sene evel başımdam bir olay geçti. kısaca özetlemek gerekirse bir kişi tarafından bana iftira atıldı neticesinde kişi ile aramda hakaretleşme oldu.bu kişi benden şikayetçi oldu fakat daha sonra arayı bularak işi tatlıya bağladık. daha sonra ben askere gittim o sırada eve polisler gelmiş arandığım söylenmiş. gelince arandığım yere gittim 2 ay sonraya mahkeme tarihi verildi bu bahsettiğim olay yüzünden. şikayetçi olan kişi şehir dışında. ve yakınlarından öğrendiğim kadarı ile mahkemeye gelmeyecek. bu durumda mahkemeye çıktığım zaman herhangi bir ceza alırmıyım? yoksa mahkeme karşı tarafın gelmediği için düşermi?
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Re: Mahkeme ile ilgili bir soru?
Alıntı:
Mcorleone rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar
bundan 2,5 sene evel başımdam bir olay geçti. kısaca özetlemek gerekirse bir kişi tarafından bana iftira atıldı neticesinde kişi ile aramda hakaretleşme oldu.bu kişi benden şikayetçi oldu fakat daha sonra arayı bularak işi tatlıya bağladık. daha sonra ben askere gittim o sırada eve polisler gelmiş arandığım söylenmiş. gelince arandığım yere gittim 2 ay sonraya mahkeme tarihi verildi bu bahsettiğim olay yüzünden. şikayetçi olan kişi şehir dışında. ve yakınlarından öğrendiğim kadarı ile mahkemeye gelmeyecek. bu durumda mahkemeye çıktığım zaman herhangi bir ceza alırmıyım? yoksa mahkeme karşı tarafın gelmediği için düşermi?
cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
Kişi kamu görevlisi olup da bu görevi sebebi ile hakaretleşmedi iseniz, hakaret suçu takibi şikayete bağlı bir suçtur.
Bu suçun haksız fiile dayalı olarak karşılıklı hakaretleşme şeklinde gerçekleşmesi durumunda hakimin takdiri indirim ve ceza vermeme seçenekleri mevcuttur.
Madem olay tatlıya bağlandı, en güzeli karşı taraf ile görüşüp şikayetinden vazgeçtiğini bildiren bir dilekçeyi mahkemeye sunmasını sağlamanız.
Bunu yapmadığınız takdirde davanız görülecek, hakim yukarıdaki konuları ve dosya içeriğini dikkate alarak bir karar verecektir.(Bu karar ceza almamanız da olabilir almanız da)
Kişinin gelmemesi davanın düşmesi gibi bir sonuç doğurmaz.