Miras Paylaşımından mahrum
İyi günler Hukuki net ailesi
Ben 19 senedir babamın evinde oturuyorum. Babamın 3 tane evi vardı. Biz 8 kardeşiz 2 erkek 6 kız. Babamın vefatından sonra 1 evi annemin zoruyla 2 erkek kardeşime verdik. 1 evde satıldı fakat ben ve bir kızkardeşime o evden olan hak verilmedi. Burada oturduğumuz seneler için annem verilmicek size hakkınız diye zor koşuyo. Biz bu evde oturduğumuz süre içinde bu evin vergisini ve bakımını yaptık. Şimdi ise annem ve diğer kardeşlerim (haklarını alanlar) bu 3 katlı olan evden de haklarını istiyorlar. Kat tapusu alınacak ve biz bu evden çıkmamızı istiyorlar. çıkarmaya hakları varmı ? .Benim buradaki hakkım nedir, çıkmamam için ne yapmam gerekiyor.
Cevabınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.Saygılar.
Re: Miras Paylaşımından mahrum
Diğer kız kardeşleriniz nasıl hak almışlar?
Herkesin miras payı kadar hakkı vardır. Toplam malda annenizin 8/32, 8 kardeşin her birinin 3/32 hakkı vardır.
Muvazaa ve tenkis davası açılabilir, veya üzerinizdeki ev hisseli veya babanızın üzerine görünüyorsa ortaklığın giderilmesi davası açılabilir.
Satılan ev kimin üzerineydi, ne şekilde satıldı, satılırken ortak olarak imza verdiniz mi? 2 erkek kardeşe verilen ev kimin üzerineydi, ne şekilde devredildi, devredilirken ortak olarak imza verdiniz mi? Sizin oturduğunuz ev kimin üzerine?
Hisseli evler ortaklığın giderilmesi davası açılarak satışa çıkarılabilir, açık arttırmada en çok veren satın alır, hissedarlar paylarına düşen parayı alırlar.
Re: Miras Paylaşımından mahrum
İlginiz için teşekkür ederim.
Satılan o ev babamın üzerineydi açık artırma usulü ile satıldı.(Bu evden gelen parayı annem, ben ve bir kız kardeşim hariç herkese istediği gibi dağıttı)Erkek kardeşlerime verilen evde babamın üzerineydi onlarıda herkesin rıza ile imzalanıp tapusunu aldılar.Şuan oturdugumuz ev halan babamın üzerine.
Bu evide paylaşmak istiyorlar.Fakat ben çıkmak istemiom.benim buna ne kadar hakkım var? onların ne kadar var?
Saygılarımla.