İstifa sonrası kullanılmayan izin ücreti
Merhabalar,
şirkette 1 yıl 1 hafta çalıştıktan sonra istifamı verdim. Bu süre zarfında hiç izin kullanmadım.
maaş olarak banka hesabıma yatırılan para 3100 + 45 (vergi iadesi) ytl idi. (bordromda yazan miktarı bilmiyorum)
izin ücretinin nasıl hesaplanacagına dair nette farklı yaklaşımlar gördüm.Bazısı brüt ücret üzerinden bazısı net ücret üzerinden hesaplanıyor diyor. (kimisi 14 iş günü kimi 16 iş günü diyor)Bilemiyorum..
alacagım ücret ( 3100 / 30 ) X 14 = 1446 ytl midir ?
saygılarımla
Re: istifa sonrası kullanılmayan izin ücreti
3100 net maaşınız varsa (maaşlarınızı net üzerinden aldığınızı varsayıyorum) brüt ücretiniz 4270,39 TL' dir. Yıl sonunda 5412,38 TL olur.
Brüt ücretinizin yarısı üzerinden SSK primi ve gelir vergisi kesilir. Bu da hemen hemen yaklaşık aldığınız net ücretin yarısına tekabül eder.
Re: istifa sonrası kullanılmayan izin ücreti
Alıntı:
Av.Ayşegül Egemen rumuzlu üyeden alıntı
3100 net maaşınız varsa (maaşlarınızı net üzerinden aldığınızı varsayıyorum) brüt ücretiniz 4270,39 TL' dir. Yıl sonunda 5412,38 TL olur.
Brüt ücretinizin yarısı üzerinden SSK primi ve gelir vergisi kesilir. Bu da hemen hemen yaklaşık aldığınız net ücretin yarısına tekabül eder.
ilginiz için çok teşekkür ederim.
brüt ücretimi nasıl hesapladınız ? ssk primi ve gelir vergisi miktarını nasıl ögrenebilirim ? yıl sonunda bu rakam neye göre ,nasıl artıyor ?
saygılar