Sattığım Aracı Alan Kişi Üzerine Almıyor.
Merhaba.
2008 yılı Ocak ayı ortalarında kendi adıma kayıtlı aracımı bir başkasına sattım. Haftasonu olduğu ve noterler kapalı olduğu için satış esnasında kendi aramızda sözleşme yaptık ve vekalet göndereceğim konusunda anlaştıktan sonra ayrıldık. Ben hemen 2 gün sonra aracı sattığım kişiye vekaleti gönderdim. O zamandan bugüne kadar hiç bir ses çıkmamıştı bende araştırma gereği hissetmedim.
Ancak benim aracı sattığım kişi aracı üzerine almamış ve o da bir başka kişiye satmış. Aldığı kişi trafik kurallarını pek bilmese gerek şimdiye kadar bana 1.500 liraya yakın para cezası geldi. Cezalar gelmeye başlayınca hemen aracı sattığım kişiyi aradım ve durumu anlattım. Bana bir sürü bahane uydurdu, yok o zamanlar parası yokmuş, yok vekaletin süresi dolmuş falan.
Şimdi aracın yeni sahibi aracı üzerine almayada yanaşmıyor, bahaneside aracı satacakmış.
Bu durumda ben ne yapabilirim, çalıntı ihbarıyla polise başvursam benim başım ağrır. Lütfen yardım eder misiniz? Devlet memuruyum tutar arabayla birisine vurur yada bir suça karışır hayatım kararmasın.
Re: Sattığım Aracı Alan Kişi Üzerine Almıyor.
Hocam aynısı benim başıma iki sefer geldi. Bende devlet memuruyum yapman gereken etik olmamakla beraber arkadaşlarından birisiyle güvenebileceğin birisi olmalı bir borç seneti düzenliyorsun. O seni icraya veriyor
seni mal beyanında bulunman için çağırıyorlar sende o aracı gösteriyorsun olay tamamdır aracı bağlıyorlar ondan sonrası senin bileceğin iş ister aldır satışı ver arabayı isterse kullan başka yapabileceğin hiç bir şey yok malesef cezalar seni bulur birde ölümlü kazaya karıştı mı vay haline kanunen yapabileceğin başka bir şey yok trafik kazada evrakları eksik olursa bağlar ve sen çözebilirsin ama bu da bir olasılık sen ona yalvaracağına o sana yalvarsın iyi günlerrrr...
Hocam cevap için teşekkürler. Yalnız benim üstüme kayıtlı iki araç var bu durumda. Eski sattığım ve sonradan aldığım. Yeni aldığım aracın başına bir iş gelmez değil mi?
Yukarıda önerilen yolu bir avukat yardımıyla gerçekleştirmen daha sağlıklı olur aksi halde telafisi zor sonuçlar doğabilir. Avukat yazışmaları gereğine uygun yapar ve sizde evinizde uykularınız bölünmeden huzur içinde uyursunuz maliyeti kazancınızdan ucuzdur rahat olun.