ödenmediği halde ödendi denilen yada ödendiği halde ödenmedi denilen aidat borçu
:deli: Merhaba
Yeniden yönetici seçildim ancak bir problem var ki bir türlü içinden çıkamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Eski yöneticiden hesapları devir aldım hesapları kontrol ederken 3 dairenin borçları olduğu tespit edildi bunun üzerine dairede oturanlara bu borçlarını en kısa sürede ödemeleri konusunda uyarıda bulunmak için kapılarına geldiğimde büyük bir sürpriz ile karşılaştım 3 dairede borçları olmadığını eski yöneticiye geçte olsa ödeme yaptıklarını ancak eski yöneticinin kendilerine makbuzlarını ulaştırmadıklarını söyleyerek ödeme yapmak istemediler bende eski yönetici ile konuşarak bu dairelerin ödeme yaptıklarını ve kendilerine makbuz verilmediğini söylediklerini belirtim o da ödeme yapmış olsalar makbuzlarını verirdim demek ki ödememişler dedi. Ben şimdi ne yapmalıyım içeride bulunan ve borçları kimden tahsil etmeliyim her iki tarafta Nuh diyor peygamber demiyorlar.
Saygılarımla
Re: ödenmediği halde ödendi denilen yada ödendiği halde ödenmedi denilen aidat borçu
:deli:yardım edecek kimse yokmu ??? :deli:
Re: ödenmediği halde ödendi denilen yada ödendiği halde ödenmedi denilen aidat borçu
Denetçinin hesapları kontrol etmiş olması ve kat malikleri genel kurulunda önceki döneme ait hesapların ibra edilmiş olması lazım. Aidatı ödememiş gözüken kat malikleri toplantıya katılmış mı?
Kat malikleri aleyhine aylık %5 gecikme tazminatıyla icra takibi yapın. Ödendiğinin ispatı kat maliklerine düşer.