7 yıl azami öğrenim süresi ne demek?
Arkadaşlar.. Kısaca özetlemeye çalışcam durumu.
Şu an 3. üniversitemde okuyorum. Bundan önce ilk kazandığım 4 yıllık fakültemi 1 sene okudum ve terk ettim, ikinci kazandığım 4 yıllık fakültemi de 2 sene okuduktan sonra bıraktım. Toplam 3 sene öğretim aldım.
Şimdi 4 yıllık 3. bir fakültedeyim. Burası olurda 1 sene uzarsa toplam 8 yıl lisans eğitimi almış oluyorum önceki okullarla birlikte. Sorum şu: 7 yıllık azami öğrenim süresi tüm okuduğum farklı üniversitelerin lisans öğrenim sürelerinin toplamını mı kapsıyor, yoksa sadece son okuduğum üniversiteye ait bir hak mı?
Yani bnm durumumda (3 yılı farklı okullarda okumuş) 29 yaş sınırı poblem olmadıkça, şu anki 3. üniversitemde azami öğrenim sürem 4 yılmıdır? 7 yılmı??
(Bölümün diğer subforumuna da açtım konuyu yanlışlıkla özür dilerim - onu silebilirsiniz)
Re: 7 yıl azami öğrenim süresi ne demek?
Ayrıca 7 yıl azami süre sonunda bitiremeyenler için bşy daha okudum. Sınav hakkı verilip askerlikleri ertelenebiliyormuş. Bu doğrumu? Ama asıl sorum bi üsttekidir, lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim :(
Cevap: Re: 7 yıl azami öğrenim süresi ne demek?
Azami süreniz dolduysa yapacak bir şey yok. En iyisi yeni bir bölüme kayıt olup, askerliği ertelemek.
Cevap: Re: 7 yıl azami öğrenim süresi ne demek?
Son okuduğunuz üniversite için azami süre 7 yıldır. Hepsinin toplamı değil. 7 yıl dolduğunda ve okulu bitiremediğiniz zaman kalan dersler için sınava girilir. Benim zamanımda öyleydi, benzer problemleri bende yaşamıştım.