3 yıl önce vefat etmiş kişinin senet borcu
Selam babam 3 yıl önce vefat etmiştir vefat etmeden 2 yıl önce bi senet imzalamış senetteki imzanın babama ait oldugunu bile bilmiyorum şu anda bende borcu ödememi istiyor böyle bi borc oldugunu ben bilmiyorum acaba bu kişi böyle bi senet farsa bu senedi icraya verse hak talep edebilirmi senette tarih varsa senet zaman aşımına ugramazmı ?
Re: 3 yıl önce vefat etmiş kişinin senet borcu
Mirasçılar medeni kanunumuza göre mirası kabul ettikleri zaman murisin yani ölenin borlçlarından da müteselsilen sorumludurlar.sözleşmeden doğan borçlarda zamanaşımı 10 yıl.10 yıl geçmediyse zamanaşımına uğramaz.İmza babana ait değilse zate sorumlu olmazsın.Aksi hallerde babanın borçlarından sorumlusun.
Merhaba,
Benim babam 10 veya 11 yıl önce iflas etti.Ortağı olan amcama boş bir senet imzaladı.Bildiğim kadarıyla senete tarih atılmamış isim ve imza var sadece,senet nasılbir senet fikrim yok,babam 2005 yılında vefat etti.Babamdan bana ve kardeşlerime miras olarak yer kaldı.Bize şuan denilen bu yerlerden hak idda etmememiz hak idda ettiğimiz taktirde bu senedi mahkemeye vereceği ve bizden talep edeceklerini söylüyolar.Böyle birşey yapabilirlermi,senedin geçerliliği varmı?Lütfen acil bilgiye ihtiyacım var.Teşekkürler,
Alıntı:
ceylan1961 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim babam 10 veya 11 yıl önce iflas etti.Ortağı olan amcama boş bir senet imzaladı.Bildiğim kadarıyla senete tarih atılmamış isim ve imza var sadece,senet nasılbir senet fikrim yok,babam 2005 yılında vefat etti.Babamdan bana ve kardeşlerime miras olarak yer kaldı.Bize şuan denilen bu yerlerden hak idda etmememiz hak idda ettiğimiz taktirde bu senedi mahkemeye vereceği ve bizden talep edeceklerini söylüyolar.Böyle birşey yapabilirlermi,senedin geçerliliği varmı?Lütfen acil bilgiye ihtiyacım var.Teşekkürler,
Bu siteye üye olan kişi üyeliğin kendi sonlandıramaz ölene kadar devam eder ve goggle arama motorunda tüm yazılanlar gecer