İş mahkemesine başvurursam hak talep edebilirmiyim?
2.5 senedir özel bir tekstil firmasında üzt düzey yönetici olarak çalışmaktaydım yaklasık 2 hafta önce işverenimle bir tartışma sonucu kendisinin işe gelmemem sözü karşısında işten ayrılmak durumunda kaldım durum biraz karışık bu konu hakkında yardıma ihtiyacım var
öncelikle calıstıgım şirketin 12 ayrı grubu bulunmakta ve grupların hepsi ayrı ortaklarla kayıtlı ve ben bu grupların 3 tanesınde görevlendirildim ve sigortamda giriş çıkışlar olmak zorunda kaldı ama hiçbir ihbarname yada benzeri bişey imzalamadım
bunun yanı sıra maasım 1600 ytl ıle basladığım işyerinde 2200 ytl ye kadar zamlarla yükseltildi ama sigorta primlerim asgari ücret üzerinden yatırılmasına ragmen orada calıstıgım tarihler içerisinde başlangıcta 8 ay gecıkmelı baslatıldı ve cıkısımdan 2 ay oncede bılgım olmadan sigortadan çıkış yapılmış ve sigortasız olarka calıstırılmısım bunun işten cıktıktan sonra farkına vardım ancak
şimdi şirket bünyesinde 2.5 seneli tazmınatım izin haklarım ve ilgili tarihlere ait sigorta hakkım bulunmakta bunları ispat etmek için ve sözlü cıkışı ispat edecek sahitlerimde bulunmakta
bu durumda iş mahkemesine gidersem gerekli tazminatı alabilirmiyim ve bu durumda iş mahkemesine nasıl basvurmam gerekir
yardımcı olursanız çok sevinirim
saygılarımla
Re: İş mahkemesine başvurursam hak talep edebilirmiyim?
Çalışma süreniz boyunca elde ettiğiniz işçilik haklarınızı talep edebilirsiniz, ihbar ve kıdem tazminatı dahil. Ancak anlattığınızdan anladığım kadarıyla yola mutlaka bir avukat yardımı ile çıkın. Ayrılış şeklinizin işten çıkarılma mı yoksa istifa mı olduğu konusunda mahkeme sürecinde tartışma yaşanacağı kanaatindeyim.
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Çalışma süreniz boyunca elde ettiğiniz işçilik haklarınızı talep edebilirsiniz, ihbar ve kıdem tazminatı dahil. Ancak anlattığınızdan anladığım kadarıyla yola mutlaka bir avukat yardımı ile çıkın. Ayrılış şeklinizin işten çıkarılma mı yoksa istifa mı olduğu konusunda mahkeme sürecinde tartışma yaşanacağı kanaatindeyim.
evet kesinlikle böyle bir tartışma yaşanılacagından bende eminim çünkü şu aşamada bile bu tartışma yaşanıyor peki noter aracılığıyla bi ihtar çekmemin faydası olurmu?
Lütfen avukat yardımsız bir işlem yapmayınız.