Boşanmak için ne yapmalıyım?
saygılar.. ben 18.09.2005 tarihinde şiddetli geçimsizliğe dayalı boşanma davası açtım.. eşim 11. ayda evi terketti kendine ayrı bir ev tuttu. ve süreç sonunda 14.03.2007 tarihinde mahkeme rettine karar verdi... gerek şahitlerimin aileden olması gerekse eşimin benden boşanmayıp süründürme politikasına girmesi bu süreci uzatıp mahkemenin de ret olmasına neden oldu... eşimde istanbulda bir bankada çalışıyordu. mahkemenin redtinden sonra memleketine tayin istedi.. benden boşanmak istemeyen kadın aynı ilde yaşadığımız halde başka bir kente gidebildi... tamamen süründürmek için yapılmış bir hareket.. bu durumda ben ne yapmalıyım... halen ayrı yaşama süremiz devam ediyor fakat ben budurumu alehime kullanamazmıyım.. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....
Re: Boşanmak için ne yapmalıyım?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Red sebebi nedir?
ret sebebi benim şiddetli geçimsizliği ispat edemem. şahitler birinci dereceden akrabamdı. yapı itibariyle de kavgamız didişmemiz çok yoktu.. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler...
Yapabileceğiniz fazla bir şey yok, karşı taraf hayır dediği sürece 3 yıllık ayrılık süresini sakince beklemeniz en iyi yol. Halinize şükredip bekleyin.
Kadın bankada çalıştığı için nafaka yükümlülüğünüz yok.
Red kararının kesinleştiğini dosyadan görerek emin olun.
davanızın reddedilmesinin en belirgin sonucu, 3 yıl boyunca aynı sebeple "şiddetli geçimsizlik" dava açamayacaksınız. O açabilir ama siz açamazsınız. Ancak başka nedenlerle istediğiniz zaman dava açabilirsiniz.
Örnek aldatma... Ya da anlaşmalı boşanma.
Aynı tarihlerde dava açmış, aynı sıkıntıları yaşamış, davası halen devam eden ve an itibariyle gardı düşmüş ve lanet olsun ne istiyosa ödiycem diyen biri olarak söylüyorum bunları. Yine de profesyonel yardım alın lütfen. Allah yardımcınız olsun. Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah tez zamanda bu durumda kurtulursunuz da, ben de müjdeli haberinizi buradan okurum. Zira bir aksilik olmazsa yakın zamanda, davası reddedilme aşamasındayken anlaşmak suretiyle boşanacak biriyim. İnşallah siz de kurtulursunuz. Bizi o saatten sonra artık bir büyük yeni rakı paklar. Ayların hırsı nasıl çıkacak yoksa.
profesyonel bir yardım almanız şart.Allah kurtarsın
davanız reddedildiyse önünüzde iki yol var. ya 3 yıllık ayrılık süresini bekliceksiniz yada karşı tarafla anlaşma yoluna gideceksiniz. en iyisi anlaşmak ama anlattıklarınızdan bunu pek mümkün olmadığı anlaşılıyor. beklemekten başka çareniz yok maalesef
Alıntı:
kusursuz eş rumuzlu üyeden alıntı
davanızın reddedilmesinin en belirgin sonucu, 3 yıl boyunca aynı sebeple "şiddetli geçimsizlik" dava açamayacaksınız. O açabilir ama siz açamazsınız. Ancak başka nedenlerle istediğiniz zaman dava açabilirsiniz.
Örnek aldatma... Ya da anlaşmalı boşanma.
Aynı tarihlerde dava açmış, aynı sıkıntıları yaşamış, davası halen devam eden ve an itibariyle gardı düşmüş ve lanet olsun ne istiyosa ödiycem diyen biri olarak söylüyorum bunları. Yine de profesyonel yardım alın lütfen. Allah yardımcınız olsun. Allah yolunuzu açık etsin. İnşallah tez zamanda bu durumda kurtulursunuz da, ben de müjdeli haberinizi buradan okurum. Zira bir aksilik olmazsa yakın zamanda, davası reddedilme aşamasındayken anlaşmak suretiyle boşanacak biriyim. İnşallah siz de kurtulursunuz. Bizi o saatten sonra artık bir büyük yeni rakı paklar. Ayların hırsı nasıl çıkacak yoksa.
valla gözünüz aydın diyeceğim... darısı bizim başımıza... benim anlamadığım birşey var neden medeni kanun kadınların bukadar yanında illaki hatalar heriki cinsiyete de mahsus ama kadınlar söz konusu olunca durum çok farklı oluyor her konuda eşit olduklarını savunan kadınlar kendilerini medeni kanunun güvenli ellerine bırakıp buna göre davranıyorlar benim eski eşim benimle oynar gibi oynadı... bir para istedi sonra vazgeççti sonra meblağı artırıdı en sonunda anlaştık dedik dava reddedilmemişti çıktı mahkemeye ve ben eşimi seviyorum dedi.. ne tezat dimi... neyse darısı bizim başımıza ve rakı sözüm olsıun sevgili dostum..... yeterkki boşanayım.......