Kimliğimle yapılan dolandırıcılık
bir şahış,bir şekilde gidip nüfus müdürlüğünden kendi fotoğrafını vererek benim benim kimliğimi yenilemiş.ve bu kimlikle benim adıma kredi kartı alıp kullanmış ve aynı zamanda farklı bir bankada bulunan vadesiz hesabımdan paramı bu kimliği kullanarak çekmiş.aldığı kredi kartı ekstresi bana ulaşınca konuyu anladım.benim bu durumda ne yapmam lazım.aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulundum ve malum şahıs yakalandı ve suçunu itiraf etti.şimdi bana yardımları ile bilgilendireceklerden şunu rica ediyorum öncelikle ben benim bilgim dahilinde olmayan kredi kartının borcunu ödemek zorundamıyım ve hesabımdan çekilen parayı malum bankadan talep edip geri alabilirmiyim.zaten bu parayı benim çekmediğim ispatlanabiliyor.eğer bu parayı alabilirsem ne yapma ne gibi bir yol izlemem lazım lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var.şimdididen yardımalrınız için teşekkür ederim
Bilgim dışındaki kart borcu
bir şahış,bir şekilde gidip nüfus müdürlüğünden kendi fotoğrafını vererek benim benim kimliğimi yenilemiş.ve bu kimlikle benim adıma kredi kartı alıp kullanmış ve aynı zamanda farklı bir bankada bulunan vadesiz hesabımdan paramı bu kimliği kullanarak çekmiş.aldığı kredi kartı ekstresi bana ulaşınca konuyu anladım.benim bu durumda ne yapmam lazım.aynı gün savcılığa suç duyurusunda bulundum ve malum şahıs yakalandı ve suçunu itiraf etti.şimdi bana yardımları ile bilgilendireceklerden şunu rica ediyorum öncelikle ben benim bilgim dahilinde olmayan kredi kartının borcunu ödemek zorundamıyım ve hesabımdan çekilen parayı malum bankadan talep edip geri alabilirmiyim.zaten bu parayı benim çekmediğim ispatlanabiliyor.eğer bu parayı alabilirsem ne yapma ne gibi bir yol izlemem lazım lütfen yardımlarınıza ihtiyacım var.şimdididen yardımalrınız için teşekkür ederim
Re: Bilgim dışındaki kart borcu
lütfen bilgisi olan yardımcı olsun .bilginize ve yardımınıza ihtiyacım var sırf soru sormak için yazmadım lütfen.
Re: kimliğimle yapılan dolandırıcılık
--------------------------------------------------------------------------------
lütfen bilgisi olan yardımcı olsun .bilginize ve yardımınıza ihtiyacım var sırf soru sormak için yazmadım lütfen
Re: kimliğimle yapılan dolandırıcılık
1- Türkçe Yazım Kuralları'na uyun.
2- Tekrar yapmayın.
3- Kısa mesajla soru sormayın.
4- Biraz sabır gösterin.Birileri ekran karşısında ,soru sorduğunuzda 1 dakika içinde cevap vereyim diye beklemiyor.Bilgisi olanlar paylaşacaktır elbet.
sahte kimlikle dolandırıcılık
muhtarlıktan benim adıma nüfus sureti alıp nüfus müdürlüğüne başvurup kendi fotoğrafı ile benim adıma tc kimlik çıaran ve bu kimlikle bir bankadan kredi kartı alıp kullanan ayrıca bir diğer bankadan kredi çeken bir şahıs ceza kanuna göre kaç sene ceza alır.bu konu hakkında suç duyurusunda bulundum ve şahış yakalandı fakat şahıs yakınım olduğu için ne kadar ceza alır diye sizlere danışmak istedim.sonuçta kamu suçu işlemiş oluyor benim şikayetçi olmamam cezada bir indirime götürürmü.yazacağınız cevaplardan dolayı teşşekkür ederim.
Re: Kimliğimle yapılan dolandırıcılık
Sizin kimliğize kendi resmini yapıştıtarak nasıl kimlik alabiliyor,nüfus müdürlüğündeki kayıtlarda resim görünmüyor mu? anlamadım.
Yapacağınız en doğru şey avukatınızdan hukuki yardım almak.Burada verilen bilgiler sizin kısa anlatımlarınıza bağlı olarak verilebilen genel geçer bilgiler.
Şimdi şöyle düşünün rahatsızlanıyorsunuz ve doktorunuza telefon ediyorsunuz,şuram ağrıyor buram ağrıyor diye açıklamalarda bulunuyorsunuz..Doktorunuz sizi muayene etmeden telefonda bilgi verebilir mi veremez ve vermez de zaten.
Hukuki konularda aynen böyle.Her olayın ayrı bir özelliği ve ayrıntıları var.Buradaki her ne kadar gönülü olarak cevap verenlerin verdikleri bilgilerle hareket ederseniz lehinize sonuca ulaşamayabilirsiniz.Tabi tercih size kalmış.
Alıntı:
ergeg rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Ergeg,
Bu gibi durumlarda ispat yükümlülüğü size ait. Süpheli suçunu kendi hür iradesiyle itiraf ediyorsa sizin bir yükümlülüğünüz kalmıyor. Bununla birlikte banka parayı size ödemekten imtina edebilir. Böyle bir durumda bankanın sahte kimlikle ödeme yapması, kredi kartı vermesi ağır hizmet kusurudur. Bu durum da sizin lehinize olup bir alacak davası ile alacağınızı tahsil etmeniz mümkündür.
Geçmiş olsun. Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU