-
Savunma istemi
iyi çalışmalar dilerim öncelikle,
bir ilçe hastanesinde tek uzman hekim olarak aralık 2007 tarihine göreve başladım. çalıştığım kurumda benden başka 6 pratisyen hekim bulunmakta . başhekimliği ve ilçe sağlık grup başkanlığını da yine bu hekimlerden biri vekaleten yapmakta.
çalışmaya başladığımda ailevi sorunlarım olduğundan başhekimlik isteği için dilekçe vememiştim . bu tarihte başhekim uzman hekim olmak zorunda idi ve mevcut başhekim bu nedenle vekil olarak görevli idi. 28 nisan da kanuna bir ek madde gelmiş ki benim sonrada heberim oldu , 100 yatak altı hastanelerde başhekimlik için hekim olmak yeterli deniyor, ancak burada uzman hekim bulunduğunda da aynı şey geçerli mi belirtilmemiş anladığım kadarıyla.
sorun şurda başta çalışma koşullarında serbest olduğum hastane yönetiminin bana her koşulda destek vereceği gibi söylemler varken bu kanunun gündeme gelmesi ile ciddi sıkıntılar doğmaya başladı .
başhekim vekili hasta baktığım an beni arayıp bu son hastanız size başka hasta alınmayacak derhal başhekimlik makamına gelin diyip bir kaç kere telefon etti. ayrıca hakaret içermese de aşalayıcı , küçük düşürücü konuşmalarda bulundu.
tüm bunların üstüne ciddi bir miskinlik hali var hastanede ki acil serviste olması gereken ilaç ve malzemelerin çoğu bulunmuyor ve bu nedenle bir hasta bu hafta kaybedildi. bunun üzerine tutanak tuttum(ben ve acilde bulunan diğer pratisyen hekim) . bunun için acil servis teknisyenleri suçlandı sözüm ona onlara soruşturma yapıldı ki asıl olay 6 ay önce yaptığım istek ilaçlar ve malzemeler hala hastane yönetimi tarafından temin edilemedi.
benim tutanağımdan sonra , olayın ertesi günü ,olaydan önce acil serviste kullanılmak üzere eczane açıldığına dair bir tebligat geldi.( tutanağı 12sinde tuttum, eczane ile ilgili yazı 13'nde geldi ve 9'nda eczane açıldığı yazıyordu). ben de bu yazıyı tebliğ etmedim.
neden tebliğ etmediğime dair başhekimliğe yazı yazmam istendi bende olay tarihinde acilde lüzumlu ve eczane listesinde varmış gibi gösterilen ilaçların bulunmadığı için bu yazıyı kabul etmediğimi bildiren bir cevap yazdım. daha sonra sözel olarak kendilerine boyun eğmezsem başımın beladan kurtulmayacağını duydum, ve bana sürekli yazılar gelmeye başladı . sonunda da bu yazıyı imzalamadığım için memuriyette amire itaatsizlik ettiğim ve hastane işlerini aksattığım için savunmamı isteyen bir evrak geldi .
bunun devamının da geleceğine eminim. sürekli hatamı arıyorlar ki normalde de itina ile çalışan biriyim.savunmam 20sinde istendi . şimdi ben ne yapmalıyım, bu tebligat hastane işlerinin aksamnasına sebep olacak birşey değil ayrıca, aylık baktığım hasta sayısı verdiğim rapor sayısı belli, iş akışımda bir azalma söz konusu değil,yazıyı okudum ama kabul etmedim bunu için gerekçelerimi de bildirdim. bu durumda yasal olarak ne yapılabilir. metin uzun oldu kursura bakmayın ama daha özet yapamadım. ilginizi bekliyorum . saygılarımla(il sağlık müdürlüğüne danıştım fakat hepsi aynı parti orijinli olduğundan olumlu bir yanıt alamadım)
-
Re: savunma istemi
Tebigatı almamak bir suç oluşturmaz... Size yapılan tebligatı imzalamamış olmanız kurum hizmetlerinin aksamasına yol açmaz... Her ne kadar imzalamamış olsanız da, size yapılmak istenen bildirimden haberdar olmuş ve bu konudaki çekincelerinizi idareye bildirmişsiniz...
Kanunen bir şey yapabilirler mi ? Elbette yapabilirler. Hem de çok şey yapabilirler... Kınama ve uyarma cezaları verir, size o hastaneyi dar ederler... Sağolsun Anayasa Mahkemesi, uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yolunun kapalı olduğuna karar vererek bu konuda son noktayı koydu. Mahkemeye gidemezsiniz... Sonuçta, hukuk yoluyla bunlara karşı koymaya kalkarsanız, hekimliği bırakmanız lazım...