Tüketici Hakları Hakem Heyeti Kararı
almış olduğum cep telefonu bozuk çıkmasından dolayı tüketici haklarına başvurdum . Fatura tutarı 820 YTl nin geri ödenmesi için lehime karar çıktı. Karşı taraf kararı aldı 15 gün geçti ayrıca ben telefonla icraya vereceğimi bildirdim . Fakat ödeme yapılmıyor , nasıl bir yol izlemeliyim . Selamlar
Re: Tüketici Haklari Hakem Heyeti Karari
Dediğinizi yapıp icraya verin.
Saygılar.
Re: Tüketici Hakları Hakem Heyeti Kararı
Hakem heyeti kararını icra dairesine götürdüm. 20 gün sonra tekrar gelmemi söylediler . 16.06.2008 günü tekrar icra dairesine gideceğim. Eğer dosya ya para yatmadıysa , bir avukat tutmayı düşünüyorum. Avukat tutarsam ücreti karşı taraf karşılamak zorundamıdır , başka tavsiye edebileceğiniz bir yol varmı , saygılar.
Karsi taraf avukatinizla anlastiginiz tutarin tamamini karsilamak zorunda degildir,sadece avukatlik asgari ucret tarifesindeki miktari karsilayacaktir,artan kismi sizin karsilamaniz gerekecektir.
Forum yardımları ile avukata gerek kalmadı, icraya haczetmeleri için talimat yazdım, bir gün sonrada tahsili yaptılar , paramın tamamını aldım . Malı aldığım işyerine , mal veren distribitör tüketici mahkemesine itiraz etmiş , mahkeme kararım nisan ayının sonlarına doğru ellerine geçmişti , bu karara itirazlarının ne olduğunu bilmiyorum , gerçekten böyle birşey varsa şu tarihe kadar tarafıma tebliğat yapılması gerekmezmiydi , bunun bir süresi varmıdır . Teşekkürler .