Re: Isimsiz Ihbar Mektubu
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli Hukukçular,
Bir firma ve onun yöneticileri tarafından usulsüz vade farkları keserek zorla tahsil eden kişiler hakkında, mağdur olan firmaların isimlerini içeren ve olayların detaylı anlatıldığı ancak isimsiz ve imzasız ihbar mektubu adalet, içişleri, başbakanlık ve emniyet genel müdürlüğüne gönderilirse dikkate alınırmı.?
Saygılar,
Konu vergi hukuku vs... olsa alınmıyor ancak ceza hukukuna konu bir mevzu ise alınıyor diye biliyorum.
Alınmalı mı? O ayrı konu... hakkınızda böyle bir isnad bulunduğunu düşünün...?
Ticaret adı sattıkları mal karşılığında insanlara faiş oranlarla vade farkları kesip zorla tahsil etme yoluna başvurmak suç değilmi.? Bunun TCK da yeri yokmu.?
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Ticaret adı sattıkları mal karşılığında insanlara faiş oranlarla vade farkları kesip zorla tahsil etme yoluna başvurmak suç değilmi.? Bunun TCK da yeri yokmu.?
Firma eğerki tekel konumunda değilse, (kaldı ki vadeli almak, bu vade farkını ödemek seçimlik bir durum) suç olduğunu zannetmiyorum.
Kaldı ki benim itirazım isimsiz ve imzasız kısmına...
Alıntı:
opheria rumuzlu üyeden alıntı
Firma eğerki tekel konumunda değilse, (kaldı ki vadeli almak, bu vade farkını ödemek seçimlik bir durum) suç olduğunu zannetmiyorum.
Kaldı ki benim itirazım isimsiz ve imzasız kısmına...
Dahası her daim bir bankadan kredi alarak zorla(?)fahiş fiyattan ürün almak zorunda kalmadan "tefeci" faizi ödemeksizin tedarikte bulunabilirsiniz. Tabi bankalar risk primi uygulayacak yani karşılıksız çek geçmişi, moralite sorgulaması vs.. yapacaktır. Sahi sizin tedarikçi de aynı sebepten yüksek vade farkı koyuyor olmasın? Ödenmeme riskinin bir primi mevcuttur.
Son olarak; adli makamları oyalamak suçtur.
Bilginize...