Re: Disiplin Cezasina İtiraz
Bir yanit verseniz nasıl bir yol izlemeliyim.
İdare mahkemelerinden 1 haftada yürütmenin durdurulması kararı çıktığını hiç duymadım... Cezanız kesinleşmiş ise, vakit geçirmeden, yürütmenin durdurluması talepli ve davalı idarenin cevap süresinin 10 günle sınırlandırılmasını isteyeceğiniz, dilekçenizle dava açmanız yararınıza görünüyor.
Senden savunma istediklerinde şahitlerin dinlenmesini iste ve savunma tutanağında bunu açıkca belirt. Savunmanı alacak kişi eğer bunu yapmazsa idari mahkeme de elin kuvvetlenir.
Bilindiği gibi öğretim elemanları da devlet memurudur ve bizim de disiplin yönetmeliğimiz var (2914 personel kanunu). Öğrenciye kötü davranmak, bizler için kınama cezasını gerektirir. Olayı anlatan açık ve doğru dilekçeni şahitlerini de göstererek rektörlük makamına ver, öğretim elemanı için soruşturma açılmasını iste. Onlar ön soruşturmayı başlatacaktır. Soruşturmayı başlatmazlarsa, dilekçenin bir ekini Y.Ö.K'e gönder. Fakat bir öğretim elemanına ne kadar sinirli olursan ol "kes it" demen, pek affedilir gibi değil. Eğer sana kötü davranıyorsa, yapman gereken; karşılık vermek değil, rektörlüğe şikayet dilekçesi vermekti.
Bence o öğretim elemanın yanına giderek orta yolu bulman, kendisinin tahrikleri sonucu böyle bir eyleme giriştiğini belirtip, özür dilemen en mantıklı yol gözüküyor.