eşim beni aldattı,şu anda ayrı yaşıyoruz.ben aile konutu sayılan ve tapusu onun üzerine olan evde çocuklarımla kalıyorum,onu kovdum.bu durumda bana boşanma davası açma hakkı var mı?
Printable View
eşim beni aldattı,şu anda ayrı yaşıyoruz.ben aile konutu sayılan ve tapusu onun üzerine olan evde çocuklarımla kalıyorum,onu kovdum.bu durumda bana boşanma davası açma hakkı var mı?
Eşinizin size boşanma davası açması için engel bir durum söz konusu değil,sizi aldatmış olması dava açma hakkını bertaraf etmez
Kusurlu olan eş dava açtığında karşı tarafın kusursuzluğu ispat ediliyorsa tabiki dava kabul edilmez. Ancak siz hem boşanmayıp hem de eşinizi eve almıyorsanız elbetteki hakimde bunu dikkate alacaktır. Davayı kabul etmemekteki amaç evlilik birliğidir yoksa birbirlerinden intikam almalarını sağlamak değil.
eve gelmeyi denemedi zaten.bu durumda benim almamam söz konusu değil.
peki sizce ne yapmalıyım?boşanırsam evsiz kalacağız.eve dönerse sürekli manevi şiddet ve hakaretlerini çekmek zorunda kalacağım,çocuklarımın psikolojisini bozacak.boşanmak istememe nedenim de zaten evi kaybetmemek