Yeniden memur olabilir miyim?
İyi günler! Ben memur idim, ama bir yıl üç ay ceza aldığım ve cezam ertelendiği halde, -mahkeme kararında sürekli memur olmama ibaresi vardı ama yanlışlıkla yazılmıştı-görevime son verildi. Kanun lehine bozma dilekçesi verdim, sürekli ibaresi çıkarılsın diye, daha sonuç alamadım. Eğer kanun lehine bozma talebim kabul edilir ve sürekli ibaresi çıkarılırsa görevime başlayabilir miyim?
Re: Yeniden memur olabilir miyim?
Hakimin hukuka dayalı olarak değil "Maddi hata" neticesi karar verdiği açık.Yeni TCK mantığında TCK nın 53.maddesinin gerekçesinde de açıkça anlatıldığı gibi "Süresiz hak mahrumiyetinden" söz edilemez.Hak mahrumiyetleri sürelidir.Ve dikkat etmişseniz 657 sayılı kanunda memur olma ve memuriyette kalma şartları yeniden düzenlenirken,"Rüşvet,zimmet,ihtilas,irtikap v.s den mahkum olmamak..."yerine "Kamu haklarından mahrum olmamak" denmiştir.
Sizin cezanızın infazından belli bir süre geçtikten sonra,Adli Sicil Kanununa eklenen 13/A maddesi gereğince "Memnu hakların iadesi " kararı alacaksınız.Bu karardan sonra önünüz açık.
Hakkınızda verilen karar da mutlaka -Eğer hukuk varsa- düzeltilecektir.
İyi günler...