Re: Boşanma - Tazminat ve Nafaka?
eşimle evleneli 10 mart itibari ile 1 sene oldu kendisiyle bir çok konuda anlaşmazlık yaşadık ve evi terketti ilk olarak boşanma davasını ben açtım kendiside benden 1 ay sonra boşanma davasını ailesinin yaşadığı şehirde açtı.Avukatım yetki itirazı yapacak fakat bana gönderilen tebligatta benim erkekliğimin olmadığını yani eksik olduğumu tamamıyla pisikolojik rahatsızlıklarım olduğunu ve kendisini hem evde ve okulda öğretmenlerin yanında dövdüğümü iddaa etmiş ve 100 000 ytl manevi 50 000 ytl maddi olarak dava açmış bu anlattıklarının hepsinin yalan lduğunu hem doktor raporlarıyla ispat etsem ve okulda çalışan tüm ğretmenler ve özellikle müdür böyle bir olayın vuku bulmadığı konusunda şahit olsa davanın seyri değişirmi benden tazminat alabilirmi veyahut bunların yalan olduğunu ispatlarsam bende kişilik haklarıma iftira ile zarar verildiği için ayriyeten tazminat açabilirmiyim.eşim evlendikten 3 ay sonra ücretli öğretmenliğe başladı şu anda bıraktı bende öğretmenim 1000 ytl maaş alıyorum tedbir nafakası olarak mahkeme bitene kadar ne kadar öderim birde bu iddaların yalan olduğunu ve iftira olduğunu ispatlarsam boşndığımız takdirde gene kendisi çalışmazsa yoksulluk nafakası ödemek zorunda kalırmıyım birde kendisiyle berberliğimizde 3000 ytl kredi çekmiştik bunuda ben ödemek zorunda kaldım acaba bunları mahkeme dikkate alırmı
Re: Boşanma - Tazminat ve Nafaka?
Eşinizin tüm bu iddialarını belgelerle ve tanık ifadeleri ile çürüterek, kusurlu olan tarafın o olduğunu ispat ederseniz, maddi ve manevi tazminat ödemekten kurtulabilirsiniz. Nafaka ödeme konusunda ise, yoksulluğa düşen tarafın kusursuz ya da diğer eşe oranla daha az kusurlu olması gerekmektedir. Bu durumda da sizin kusursuz olduğunuzu ya da eşinize oranla daha az kusurlu olduğunuzu ispat etmeniz gerekmektedir.
Dava süresince muhtemelen aleyhinize tedbir nafakasına hükmedilecektir. Bu miktar karşı tarafın geçimine yeter miktarda olacaktır ve bunu hakim takdir edecektir.
Eşinizin tüm bu iddialarını (cinsel konuda yetersiz olduğunuz yönündeki), çürütmeniz durumunda, ona karşı manevi tazminat davası açabilirsiniz.