-
Hakaret
Selamlar
3 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptığım sitede yönetici ile aramızda geçenlerden dolayı istifa ettim.Bu tarihten sonra yönetici tarafından şahsım çeşitli dedikodulara ve iftiralara maruz kaldım.Yönetici yapılan kat malikleri toplantısında bu iftiralarını sürdürdü.Bu delile dayanmayan ve mahkemece kanıtlanmamış iddialarını toplantıda sürdürdü ve toplantı kayıtlarına geçti.Bu toplantı kayıtları bendede mevcut.Daha ileri giderek hakkımda savcılığı suç duyurusunda bulundu ve hakkımda hizmeti suistimal ve görevi kötüye kullanmaktan kamu davası açıldı.Dava açılmasına rağmen davaya konu ve daha fazlasını bir sonraki sene kat malikleri toplantısında yine dile getirdi ve toplantı tutanaklarına geçti ve yine bende mevcut.Şimdi bu kişinin bu herhangi bir mahkemede sonuçlanmamış iddialarını ve iftiralarını her yerde söylemeye hakkı varmı.Mahkeme bittikten sonra eğer kazanırsam bu kişi hakkında hakaret davası açbilirmiyim.Çünkü sitede bulunanların hepsinin gözünde şahsım hakkında yanlış izlenimler yaratıldı.Bu olay 2005 yılında oldu ve 2006-2007 kat malikleri toplantılarında bu kişi tarafından dile getirildi.(Yazılı beyanları toplantı tutanağı olarak bende mevcut)Bu olayda zaman aşımı varmıdır.Ben mahkemenin bitmesini ve kazandıktan sonra kendisine dava açmayı düşünüyorum.Acaba geçmi kalırım.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Aynı iddiaları denetim kuurlu başkanıda yaptı.Eğer mahkemede suçsuz bulunulursam bu kişiyede hakaret davası açabilirmiyim.
-
Re: Hakaret
yardımlarınızı bekliyorum
-
Hakaret şikayete bağlı bir suçtur.
Şikayette zaman aşımı 6 aydır.
Şikayet uygun görülürse cumhuriyet savcısı tarafından dava açılır.
-
Selamlar
Davam sonuçlanınca bu sarfedilen sözlerden dolayı mahkemede dava açmak istiyorum.Bu mümkün mü?Çünkü dava neticelendiğinde bu sarfettikleri hakaret, suçlama sözleri sonuca bağlanıcak.Bunu neticesinde bu toplantılarda dayanağı olmayan suçlamalarından dolayı dava açmayı düşünüyorum.
-