-
İcra takibi hakkında
Merhaba,
Sizden 3 konu konu hakkında bilgi talep ediyorum,
yaklaşık 4 aydır mali problemler nedeni ile şirkete ait çekleri ödeyemedik, bunlardan bir kısmına karşılıksız çek davası açıldı fakat dava günü alacaklı avukatları geri çektiler davalarını, bununla ilgili tekrar dava açılması mümkün olurmu
işyerimizde icra takibi için birkaç malzeme yazıp yediemin olarak bize teslim ettiler bu malzemeler satış talebi çıkana kadar buradan götürülmesi mümkünmüdür. ancak satış talebindemi götürebilirler. bunun süresi varmıdır, yasal süreç ne kadar sürer
banka tarafından rehinli bulunan bir aracın başka bir şahıs tarafından yakalamalı haciz konulması mümkünmüdür.
bu konularda beni aydınlatabilirseniz çok memnun olurum.
-
Re: İcra takibi hakkında
neden soruma cevap alamıyorum acaba çok mu yoğun yöneticiler????
-
Re: İcra takibi hakkında
Sayın emrealbayrak,
Avukatlar eğer davalardan FERAGAT etmişler ise aynı sebep ile size dava açamayacaklardır. Ancak davalar MÜRACAATA bırakılmış ise davayı yinelemek hakları mevcuttur.
Yediemin olarak malları size teslim etmiş olmaları mal kaldırılması denilen yani muhafaza olayını engellememektedir. Alacaklı vekili dilediği zaman gelip malların muhafazasını talep edebilir. Malların şu an için size yediemin olarak bırakılması nakliye ve yeddiemin masraflarının önüne geçmek ve bu külfetide size yüklememek adına lehedir. Avukatlar için bu bir tercihtir, muhafaza yapar ya da malları bir müddet borçlu uhdesinde bırakır.
Banka tarafından rehinli olan aracınız içinde yakalamalı haciz konulabilir. Yakalama yapılır ve sonrasında da satış yapılırsa, satışta önce banka alacağını alacaktır sonrasında haciz sahibi alacağını alacaktır.