İşe girdiğimden bu zamana hiç maaş vermediler.
Merhabalar..
Sanala alemde böyle bir portalın olması çözümleyici sonuçlar doğuruyor olması açıkcası beni çok şaşırttı.Burada emeği geçen herkese öncelikle çok teşekkür ederim.
Benim sorunum şu;5 yıldızlı bir tesise 3 mart 2008 günü işe girdim,ancak geçen 3,5 aylık zaan diliminde hiç bir ayın maaşını almadım sade iki kere ye mahsuz avans niteliğinde 200 er Ytl aldım onun dışında işletme tarafından hiç bir maaş ödemesi yapılmadı.Sigorta primlerini tam olarak ödemesine karşın maaşı ödememesi çok garip geldi.İlke kez başıma geldiğinden çareyi birilerine danışmakta buldum.
Şimdi 17 mayıs 2008 itibariyle işten ayrıldım öncesinde işe girerken sözleşmemde yer alan istifa ettikten sonraki 14 günlük çalışma talebinide gerçekleştirdim yani istifayı idari bölümlere imzalatarak(insan kaynakları dahil) istafa verdiğim günden sonra bir 14 gün daha çalıştım.
Yükümlülüklerimi yerime getirdiğimi düşünüyorum.
Şimdi işten ayrılırken hiçbir maaş yada para ödemesi yapmayan bu işletymeden içerde hakkım olan maaşları nasıl alabilirim.
İlginize çok teşekkür ederim.
Re: işe girdiğimden bu zamana hiç maaş vermediler.
2,5 aylık maaş alacağınızın ödenmesi için işverene noter kanalıyla bir ihtar gönderip,örneğin 1 hafta içinde ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtebilirsiniz.Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Re: işe girdiğimden bu zamana hiç maaş vermediler.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2,5 aylık maaş alacağınızın ödenmesi için işverene noter kanalıyla bir ihtar gönderip,örneğin 1 hafta içinde ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı belirtebilirsiniz.Ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Vermiş olduğunuz hızlı ve net bilgi için çok teşekkür ederim.
Bir karşılığı varsa ödeyelim.
Tekrar teşekkür ederim.