Re: İbra edilmeyen hesaplar
her yönetici görev yaptığı zaman diliminden sorumludur.yönetici iki kişi olmaz kat mülkiyeti kanunu cevaz vermiyor.ya tek olacak yada 3 kişilik yönetim kurulu .ayrıca yönetim kurulu nda başkan veya yardımcısı da olmaz 3 de sorumludur.
yatmayan sigorta prim cezaları bayağı yüksek meblağlara gebedir. once bunları ödeyecek sonra eski yöneticilere rucu edeceksiniz.
yöneticide kendini savunacak ödemeyen kat malıkleri var ben cebimden ödedim diyecek ama bu onu haklı çıkarmaz.yönetim giderlerine katılmıyanlar hakkında icra i takip i yapması gerekirdi. veya sigorta prımlerini öder buna binaen icra takibi yapabilirdi.
diye düşünür yazarım .yanlışım varsa düzeltiniz.
Selamlar
Öncelikle eski yönetici yeterli para olmadığı için ödeyemediğini söylüyor.Yani topladığı miktar başka giderlere harcanmış tabiki yönetim hesaplarındada bu miktarlar ödenmediği için gider olarak yazılmamış.Prim giderlerine ait aylarda primler yatırlmamış diye zaten gider olarak yazılmamaış.Hesapları nerede inceletmemeiz gerekecek ama hesapları inceletsekte hesaplarda bu primler yatırıldı olarak gözükmüyor.Bu meblağları ilave edersek bu sefer eski yöneticiye borç gözükecek.Ayrıca hesapları bize verdiğinde eski yöneticinin 925 ytl alacağı bile gözüküyor yani apartmanın borcu var.Mahkemeden sonuç çıkmayacağı belli.Zaten primleri yatırdık çok değil 2450 ytl kadardı.Hesapları eğer mahkemeye verirse alacak bir yana borçlu çıkacağız.Bunuda bizden faziziyle talep edebilir.Ayrıca K.M.K na yöneticiye maaş aidatların yarısı gibi bir madade var bizden bunlarıda talep edebilirmi.
edebilir.yönetim giderlerinin yarısını ödemeyebilirçyönetim planınızda aksine bir hüküm yoksa.
ikinci husus yönetici işletme projesi yapar ve işletme avansı toplar .yani yapacağı harcamaları avans şeklinde aylara bölerek ön ödeme şeklinde toplar.
eğer ödeme yapmayan olursa icra ya başvurabilir.
elbette işletme projesi yapmayınca icradan netice alamıyacağını düşündüğü için çıkmaza girmiş.belkide cepten ödeme yapmak zorunda kalmış.
yönetim gereklerini yerine getirememiş .
benim teşhisim bu .
diğer husus bir iktisat bilgisi gerektiriyor.gelirler toplanır giderler toplanır aradaki fark da ya sizin yada yöneticinin borcudur.
denetim işini siz de yapabilirsiniz veya mali müşavirlere yaptırabilirsiniz.
yönetimsel harcamalardan yönetici mesuldur.vermiyene rucu edilir verilen zarar ve masraflar ödemeyenlere icra i takip yapılabilir.faturalarınız olması kaydıyla