Emekliliği geldiği halde problem çıkardılar
İyi günler sayın arkadaşlar, şöyle bir problemim var ve size danışmayı uygun gördüm.
06.04.1957 doğumlu olan babamın 22.04.1975 tarihli sigortaya girişi var şubat itibariyle emekli olabileceği 5.000 prim ödeme gün sayısını doldurdu. Emeklilik başvurusu yaptığımızda ise 1975'te yani ilk işe başlama tarihinde bir ( 1 ) gün dahi sigorta primi yatırılmadığı söylendi ve emekli edilmedi. Babamın o dönemde çalışmış olduğu yerin muhasebe kayıtlarını tutan kişiyle görüştügümüz de senin sigortanı yatırdık kesinlikle eminim dedi. Tabi aradan cok uzun süre geçtiği için hiç bir belgeye ulaşamadık. Sigortayla tekrar görüştüğümüz de bize yeniden prim ödemeye başlamamızı ve 2008 temmuz ayında yeniden emeklilik başvurusu yapmamız gerektiğini söylediler. Hakkı olan bir emeklilik verilmiyor. Çevremizdekiler mahkemeye verin kazanırsınız emekli olur diyorlar. Mahkemeye vermeden önce izlenilecek yollar vardır diye düşünüyorum. Cevaplarınızı ve yorumlarınızı yazarsanız sevinirim...
Sigorta sicil numarası : 10581199
Re: Emekliliği geldiği halde problem çıkardılar
Babanızın sigorta sicil numarasını yazsaydınız.
İyi günler..
Mahkemeye başvurarak ssk kayıt tarihinde en azından prim ödenmiş olduğu kararını alabilirsiniz.Ancak bu işlemler temmuz 2008 den sonraya kadar uzayabilir.
Arkadaslar yapabilecegim baska birşeyler yokmudur buna? Ne bilim Ankara'da herhangi bir birimle yazışsam bu durumu bildirsem ama nerden yola çıkacağımı bilmiyorum.