Senette kefilin sorumluluğu..
Merhabalar biz ev kirası için senet imzaladık yalnız arkadaşım kefil olarak yazıldı biz kiramızı ortak ödüyorduk şimdi arkadaşım kendi payını ödemiyor yani asıl kişi ben o kefil olduğu için senetleri benimmi ödemem gerekir.Ben kendi payıma düşeni evsahibinin hesabına yatırıyorum ama adam arkadaşım ödemediği için tek sorumlu beni görüyo beni icraya verecekmiş.Bu arada benimüzerimde mal varlığı yok.Ve şuan evi boşaltık.senette ikimizinde adresi var.yani borç sadece benim üzerimemi kalır oda yarısını ödemek zorunda değilmi.kısacası ben neyapmalıyım.lütfen detaylı bir şekilde yardımcı olun şimdiden teşekkürler.:(
Re: Senette kefilin sorumluluğu..
Kefaletin türü nedir?(Adi/müteselsil)
Uygulamada sıklıkla görülen müteselsil kefalettir.Eğer sözkonusu kefaletin türü bu ise,alacaklı dogrudan dogruya asıl borçluya basvurmaksızın kefil aleyhine icra takibine başvurabilir.
Müteselsil kefalet ama ev sahibi nedense beni veriyo icraya belki saçmalıyorum ama anlamadığım nokta şu ben payıma düşeni yatırıyorum hesabına benim iyi niyeti ortada yani bu duruma itiraz hakkım yokmu?Sonuçta ortak bir senet olarak düşünerek imzaladık ve şimdi yarı yolda bırakıldım.yani ikimize birden icra takibi başlatamazmı?
Müteselsil kefalet olduğu sürece alacaklı dilediği aleyhine icra takibinde bulunabilir.
Siz asıl borçludan tahsil edeceksiniz.