E-mail ile ilgili maruzat
İyi günler diliyorum ben İstanbul'dan Bilgehan. Foruma yeni üye oldum ve size benimle ilgili bir soru sormak istiyorum.
Geçtiğimiz günlerde başka bir arkadaşımın ismini kullanarak bir arkadaşıma mail yazdım ancak yazdığım mail hiçbir şekilde hakaret küfür vb. unsur içermemektedir ancak ondan mailinin şifresini istedim (bir arkadaşıymış gibi davranarak) kendisi ise bu durumda beni mahkemeye vereceğini bursa da savcılığa başvurduğunu belirtti. bu kapsamda yalnızca bir mail atmış olmam sebebiyle savcı bununla ilgilenir mi ya da dava işler mi bunu öğrenmek istiyorum.Teşekkür ederim.
Re: E-mail ile ilgili maruzat!
Alıntı:
bilgehan adıvar rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler diliyorum ben İstanbul'dan Bilgehan. Foruma yeni üye oldum ve size benimle ilgili bir soru sormak istiyorum.
Geçtiğimiz günlerde başka bir arkadaşımın ismini kullanarak bir arkadaşıma mail yazdım ancak yazdığım mail hiçbir şekilde hakaret küfür vb. unsur içermemektedir ancak ondan mailinin şifresini istedim (bir arkadaşıymış gibi davranarak) kendisi ise bu durumda beni mahkemeye vereceğini bursa da savcılığa başvurduğunu belirtti. bu kapsamda yalnızca bir mail atmış olmam sebebiyle savcı bununla ilgilenir mi ya da dava işler mi bunu öğrenmek istiyorum.Teşekkür ederim.
Mail yazdığın hesap sanamı ait?
Mail şifresini ne maksatla istedin?
Bunu telefon damı msn üzerindenmi yaptın?
Bunun üzerine sana şifresini verdimi?
Daha ayrıntılı yazarsan daha iyi bir yorum yapabiliriz.
Ortada hakaret yoksa , sana o kapsamda dava açamaz.
Şifresini sana verip, sende o şifreyle onun hesabıyla ilgili ondan habersiz işlem yaptıysan güveni kötüye kullanmadan şikayet etmiş olabilir.
Bunun dışında dediğim gibi daha ayrıntılı yazarsan iyi olur
Sadece mail yoluyla şifresini istedim bir msn konuşması olmadı..Bir şeyden şüphelenmiştim bu nedenle şifresini istedim başka bir arkadaşı adına ancak vermedi şifresini.Mail yazdığım hesap ise bana ait ancak onu da sonrasında kapattırdım.Hiçbir şekilde hakaret vs. olmadı.
Alıntı:
bilgehan adıvar rumuzlu üyeden alıntı
sadece mail yoluyla şifresini istedim bir msn konuşması olmadı..bir şeyden şüphelenmiştim bu nedenle şifresini istedim başka bir arkadaşı adına ancak vermedi şifresini.mail yazdığım hesap ise bana ait ancak onu da sonrasında kapattırdım.hiçbir şekilde hakaret vs. olmadı.
"Varsayım olarak,"
sadece sizi korkutmak için söylemiş gibi geldi bana.
Burada bir suç unsuru yok,(tabiki tam mail içerik metnini görmeden yorum yapıyorum) eğer o kişiyle görüşüyorsanız,hangi suçlamayla sizi şikayet ettiğini sorun. :)
Muhtemelen cevap vermeyecektir,
ama eğer burda bizim düşündüğümüzden farklı bir şey ile şikayet etmişse ,savcılık zaten sizi çağırıp ifadenizi alır, ortada bir şey olmadığına görede, takipsizlik verip, dosyayı kapatır,
her koşulda rahat olun.;)
Yanlızca mahkeme,savcılık bunlar tabiri caize "öcü" değildir, bazı insanlar, insaları korkutmak için bu yola başvuruyorlar,
her koşulda , mahkeme, adaletin sağlandığı yerdir, fazlası yada daha azı değil...
Re: E-mail ile ilgili maruzat
Merhabalar,
Benimde yaşadığım sorun, Bilgehan Bey ile aynı konu..
Erkek arkadasımın eski sevgilisi diye bildiğim, fakat şüphelendiğim kıza e-mail attım. e-mail yoluyla konuşmak istediğimi bana 10 dk ayırmasını rica ettim,ama o attığım maile cevap vermeyince, biraz fazla üsteledim..
"Neden cevap vermiyorsun?İkimizlede birlikteyse ben bunu öğrenmek istiyorum ve sizi rahat bırakırım" gibisinden saçma bir mail attım..
Daha sonra ondan bana gelen mailde seni savcılığa verdim,kim oldugunu ortaya çıkarıcam diye bir cevap geldi.
Oysa ki maillerimde hiçbir şekilde, küfür,tehdit veya bunlara benzer birşey yoktu.
Sadece şuan ikimizlede birlikte oldugundan süphelendiğimi söyleyip cevap bekledim..
Yazdığım mailleri farklı bir mail adresi edinip kendi pc'mden gönderdim.
Doğal olarak bu maili alınca çok endişelendim ve halende öyleyim.
Sizce savcılıktan benimle ilgili şikayette bulunursa sonuç alırmı ve ne boyutta olur?Eğer bu şikayet savcılık tarafından kabul edilirse benim için inanın cok kötü bir durum olacak..
İlginize şimdiden teşekkür ediyorum..
Savcıların bunlardan daha ciddi işleri olduğunu düşüyorum,yinede araştırılma yapılırsa mail kaynağı olarak sizi tespit etmeleri hiç zor bir şey değil...
Alıntı:
mavi_mavi rumuzlu üyeden alıntı
Oysa ki maillerimde hiçbir şekilde, küfür,tehdit veya bunlara benzer birşey yoktu.
Sadece şuan ikimizlede birlikte oldugundan süphelendiğimi söyleyip cevap bekledim..
Endişeniz neden peki?
Beni tespit etmeleri tabiki zor birşey değil biliyorum fakat, durum bu kadar ciddimi sizce?
savcılık içinde suç teşkil eden bir durum yokken araştırırmı?
bunu merak ediyorum.
beni endişelendiren durum ise, kimliğimi belirtmeden yazdım,
yani hayali bir sevgili gibi.. kendimle ilgili bir bilgi vermeden hayali bir sevgili olarak.
ve olay sonuçlandığında erkek arkadasım benim oldugumu öğrenirse benim için cok kötü bir durum olur.. manevi olarak..
bunu yapmam tabiki saçma ve sebepsiz idi ama kendi kendime saçma bir egoya kapıldım.
endişem bu yüzden.. yoksa suç teşkil edecek bir cümle kurmadım,
fikirlerinize şimdiden teşekkür ederim, çok sağolun..
Savcılığın soruşturması, basit şüphe ile başlar. Basit şüphe dahi yoksa, konunun araştırılmasına girişilmez.