Verilen İfadenin Değiştirilmesi
Merhabalar ,
Polis ifademi aldıktan sonra savcılığa gittim ve imzalandı , ama ben olayın şoku ve heyecanından ifademi verirken bi kaç küçük noktayı atlamışım ve avukatımın dediğine göre o bi kaç küçük ayrıntı benim ceza almama sebep olabilirmiş , ben sizede danışmak istedim . Verilen ifade savcılık imzaladıktan sonra değiştirilir mi yada o bi kaç ayrıntıyı mahkemede bi şekilde düzeltebilirmiyim (eğer konu tam olarak anlaşılamadıysa verdiğim ifadeyi ve olayın uzun olarak yazabilirim)
Re: Verilen İfadenin Değiştirilmesi !
ilgi ve alakanıza teşekkürler !
hukukçu arkadaşlar cevap vermemiş ama, bir cevap gelene kadar, siz bizzat savcılığa gidip, durumu anlatıp, ifadenize ekleme yapmak istediğinizi belirtmenizde bir zarar olmaz
tabi savcılık dosyayı, mahkeme sevk etmeden önce yapmanız yararınıza olucaktır.
savcılık muhabere numarasını eklıyerek savcılıgı dılekce yazmanız yeterlı olucaktır dılekcenızde neden eklemelerı yaptıgınızı belırtın avukatınız varsa zaten size yardımcı olucaktır ıddıaneme kabul edılse bıle durusmada tekrar bu hakkınzı kullanabılırsınız
iddianamesi yazılmamıs ise, ayrıntılı dilekce yazarak yapabilirsiniz, şayet dava acılmıssa duruşma günüde bunu belirte bilirsiniz..