Boşanma kararının kesinleşmesi
mrb. ben eşimle 1 mayısta anlaşmalı olarak boşandım. hakim tarafların boşanmasına diye kararı okudu ve banada karşı tarafada imzalattı. bu andan sonra temyiz süresi başlarmı. yani 1 mayısta hakim karar verdiyse şu anda karar kesinleşmiş sayılırmı. çünkü duruşmanın üzerinden 16 gün geçti
Re: boşanma kararının kesinleşmesi
Hayır.
Hakim gerekçeli kararı yazacak. Davacı bunu alıp tebligat harcını yatırarak davalıya tebliğe çıkaracak. Veya davalıyla davacı birlikte gidip gerekçeli karar yazıldıysa alabilir. Mahkeme kalemine gerekçeli kararın hazır olup olmadığını sorun.
Ayrıca gerekçeli kararı aldıktan sonra iki taraf da temyizden feragat dilekçesi verirse 15 gün temyiz süresini beklemeye gerek kalmaz. Kesinleşme şerhi alınabilir.
Re: Boşanma kararının kesinleşmesi
sayın std23 öncelikle cevabınız için tşk ederim. davacı olan karşı taraftı. ben ise davalıydım.
1- onlar kararı alıp tebliğe çıkarmazsa ben bişey yapamazmıyım.
2- hakimin gerekçeli kararı yazması duruşmadan sonra ne kadar sürer.
3- karar kesinleştikten sonra eski eşimi nüfusumdan düşürmem çok uzun sürermi. çünkü yeni bir evliliğin arefesindeyim. cevaplarınız için şimdiden tşk.
Re: Boşanma kararının kesinleşmesi
Alıntı:
metinyılmaz rumuzlu üyeden alıntı
1- onlar kararı alıp tebliğe çıkarmazsa ben bişey yapamazmıyım.
2- hakimin gerekçeli kararı yazması duruşmadan sonra ne kadar sürer.
3- karar kesinleştikten sonra eski eşimi nüfusumdan düşürmem çok uzun sürermi. çünkü yeni bir evliliğin arefesindeyim. cevaplarınız için şimdiden tşk.
Bunları mahkeme kaleminden sorun ve takip edin.
1. Siz kendiniz kalemden tebligatı alıp onlara göndermek için harcı yatırabilirsiniz.
2. Kalemden sorun, değişir.
3. Mahkemenin, posta idaresinin ve nüfus müdürlüğünün çalışma hızına bağlı.
Kesinleşmiş kararı nüfus dairesine elden götürmenin mümkün olduğu söyleniyor.