Kredi kartı ödemeleri hakkında
Öncelikle Merhabalar ;
benim problemim bir bankanın kredi kartı ödemelerini yalnızca atmlerden alması ve gişeden bu işlemleri gerçekleştirmemesiyle ilgili, belki çok ufak bir problem olarak görünebilir ama atmde yaşadığım problemler bu konuda bir çözüm yolu bulmak için bişeyler yapma gerekliliğini öne çıkarttı. yaşanan promlemlerin dışında ödediğime dair elimde imzalı hiç bir evrağın olmamasıda ileride sıkıntı yaşanabileceği konusunda aklımı karıştırıyor..
benim ögrenmek istediğim bankanın böyle bir şekilde müşteriyi atmye yönlendirmesi gibi bir hakkının olup olmadığı , yani ben işlemlerimi neden gişelerden yapamıyorum ?? bu konuda takip edebileceğimiz bir kanun varmıdır. bankayla ilgili herhangi bir şikayette bulunabilirmiyim ??
bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler..
Re: kredi kartı ödemeleri hakkında
ATM kanalıyla yapılan ödemelerde makbuz veriliyor.
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
ATM kanalıyla yapılan ödemelerde makbuz veriliyor.
makbuz veriliyor fakat makbuzun hukuki olarak geçerliliği yok deniliyor bu ne kadar doğru onu anlamak istiyorum açıkçası
Makbuz yazılı delildir. İmza olmadığı takdirde de delil başlangıcıdır. Bankalar resmi kurumlardır, defter ve kayıtları da resmi delildir.
Siz ATM'ye süresi içinde para yatırdığınız takdirde bu kayıtlara geçer ve borcunuzdan düşer. Bu açıdan sizin için vezne veya ATM'nin hiç bir farkı yoktur.
Siz ATM yolu ile ödediğiniz anda Banka kayıtlarına giriyor. İleride ihtilaf yaşamanız halinde bankanın ticari defter ve kayıtlarında ATM'ye yapmış olduğunuz ödeme görünür. Ayrıca birçok Banka ile Telekom'un anlaşması var, herhangi bir postaneden ek ücret ödemeden online ödeme yapabiliyorsunuz.
Alıntı:
Serran Tataroğlu rumuzlu üyeden alıntı
Siz ATM yolu ile ödediğiniz anda Banka kayıtlarına giriyor. İleride ihtilaf yaşamanız halinde bankanın ticari defter ve kayıtlarında ATM'ye yapmış olduğunuz ödeme görünür. Ayrıca birçok Banka ile Telekom'un anlaşması var, herhangi bir postaneden ek ücret ödemeden online ödeme yapabiliyorsunuz.
evet geçen ay aynen dediğiniz gibi yaptım , ücretsiz denen ödeme için ekstreme 1,50 ytl lik bir tutar yansıtıldı. oradada bir aldatmaca var yani o anda para vermiyorsunuz ama bir sonraki ekstrenizde size bunu yansıtıyorlar.
hayır benim anlayamadığım ben neden istediğim alternatif ödeme yöntemini kullanamıyorum?? hesaplardan , ekstrelerden bir çok isim altında paralar alınıyor bana hizmet vermesi için , sonuçta bana kusurlu hizmet vermiş olmuyormu ??
Aslında tabi ki Bankanın gişelerinden ödeme yapabilmelisiniz, bu sizin yasal hakkınız. Banka gişeden ödemeyi kabul etmiyorsa hukuken alacaklının temerrüdü gerçekleşmiş olur ama ileride bir ihtilafta bunu nasıl ispatyacaksınız, bu da başka bir sorun.
Alıntı:
Serran Tataroğlu rumuzlu üyeden alıntı
Aslında tabi ki Bankanın gişelerinden ödeme yapabilmelisiniz, bu sizin yasal hakkınız. Banka gişeden ödemeyi kabul etmiyorsa hukuken alacaklının temerrüdü gerçekleşmiş olur ama ileride bir ihtilafta bunu nasıl ispatyacaksınız, bu da başka bir sorun.
işin açıkcası gerçekten bu olay benim için can sıkıcı bir hal almaya başladı ve peşinide bırakmayı düşünmüyorum , ama dediğiniz gibi ispat için bir kanıt gerekiyor. işlemi yapmadıklarına ve yapamayacaklarına dair defalarca yazılı belge istedim ama tabi normal olarak vermediler tabiki , alternatif çözümler üretmeye çalışıyorum nasıl olur diye ? elbet bulacağım bir yolunu ve ödemelerimi ne olursa olsun gişeden yapacağım.
cevaplarınızın için teşekkürler . çok sağolun..
Madem çok ısrarcısınız size bir yol; Noter'e gidin durumun tespiti için bankaya birlikte gidin...
Re: Kredi kartı ödemeleri hakkında
Bunu tespit ettirmek için noter masrafı yapacağınıza o kredi kartını kapatıp başka bankanın kredi kartını kullanın. İnternet bankacılığı kullanın.
Bir alış verişin kuralları hoşunuza gitmiyorsa alışverişi kesersiniz olur biter.