Boşandıktan sonra tekrar evlenme
mrb. ben eşimle 1 mayıs tarihinde anlaşmalı olarak boşandım. zaten 1 yıldır ayrıydık. şu anda başka birisiyle tekrar evlenme arefesindeyiz. bildiğim kadarıyla erkekler için tekrar evlenmede bekleme süresi yok. bunun dışında kararın kesinleşmesi ve eski eşimin nüfusumdan düşmesi için gereken süre ne kadardır. ben ağustos ayı gibi tekrar evlenmeyi düşünüyorum. mümkünmü. bana bu konularda acil cvp verirseniz sevinirim.
Re: Boşandıktan sonra tekrar evlenme
Öncelikle kararın kesinleşmesi için her iki tarafta kararı elden teslim almış ise bu tarihten itibaren 15 günlük temyiz süresi vardır.
Bir tarafa kararı elden teslim alıp, diğer tarafa posta yolu ile tebliğ edilecek ise tebliğ tarihinden itibaren yine 15 günlük temyiz süresi sonunda bayan ve erkek için nufusa kayıtlar işlenir. BU süreyi beklemek istemiyorsanız her iki tarafta temyizden feragat dilekçesi verip kararı kesinleştirmiş olursunuz.
Ayrıca bayan için 300 günlük iddet süresi vardır. Bu süre dolmadan nikah yapamazsınız, süreyi beklememek için mahkemeye başvurup sürenin kaldırılmasını talep etmelisiniz ve mahkeme bayanın gebe olmadığına dair sağlık raporunun ardından bu süre kalkar ve siz nikahınızı yapabilirsiniz.
Not: Aynı durumda olan bir kişi olarak bildiklerimi aktardım.
peki bir sorum daha olacak. bayan için olab iddet süresi erkek için geçerli mi?
İddet müddeti nedir sayın Tolga? Hamile kalabilmeniz mümkünse bu süre sizin için de 270 gündür...