Kredi kartı alinmamasini sağlama
Merhabalar öncelikle herkese teşekkür ederim.
Bu durumda olan binlerce insan olduğunu biliyorum.Durum şu kredi kartini bilinsizce kullanan kişilerin kredi karti alamamasi için herhangi bir yasa veya takip edilecek bir yol varrmi.
Forumlardan okudugum kadariyla 3 ay hiç ödeme yapilmassa kişi kara listeye giriyormuş ve bir daha ki kart talepleri red ediliyormuş.
Bu durumdan dolayi ailem kardeşim sayesinde mağdur durumda. 3 yıl içinde ödenen bedel yaklaşık 35.000 YTL.Tüm birikimler bu yüzden gitti ve bir türlü tekrardan kart almasini engelleyemedik.
Kardeşim kendi mağazamizda sigortali olarak çalışıyor.Limitler düşsün diye sigortayi isteğe bağlı olarak çevirdik.Üzerine ruhsatlı olan arabanin satisini gerçekleştirdik.Daha neler yapabiliriz bilmiyorum.
Bu konuda yardımci olursanız sevinirim.
Çok teşekkürler..
Re: Kredi kartı alinmamasini sağlama
Bunu engelleyecek herhangi bir yol yok.
Sanırım 1-2 yıl içinde yeni bir yasa çıkacakmış. Tüm banka kartları tek kart olacak. Yani her bankaya ait kart olmayacakmış. O zaman limitte tek olacakmış.
Alıntı:
aysecan rumuzlu üyeden alıntı
Sanırım 1-2 yıl içinde yeni bir yasa çıkacakmış. Tüm banka kartları tek kart olacak. Yani her bankaya ait kart olmayacakmış. O zaman limitte tek olacakmış.
Tüm bankaların tek kart olması serbest piyasa ve rekabet kuralları açısından mümkün değil.
Ama tüm bankalarla çalışacak ortak bir kredi kuruluşu bir kişinin değişik bankalardan toplam kredi limitinin kaydını tutabilir ve toplam limitin belli değerlerin üzerine çıkması engellenebilir.
Alıntı:
OKOMBE rumuzlu üyeden alıntı
Forumlardan okudugum kadariyla 3 ay hiç ödeme yapilmassa kişi kara listeye giriyormuş ve bir daha ki kart talepleri red ediliyormuş.
.
bu konuda öğüt vermek asla bana düşmez ama, çok güzel bir atasözü yazmak istedim
"Ayağını yorganına göre uzat"....
ayrıca ;
ilim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
sen kendini bilmez isen
ya nice okumaktır.
insanlar nefsine hakim olamadıktan sonra, gerisi bahane....
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
bu konuda öğüt vermek asla bana düşmez ama, çok güzel bir atasözü yazmak istedim
"Ayağını yorganına göre uzat"....
ayrıca ;
ilim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
sen kendini bilmez isen
ya nice okumaktır.
insanlar nefsine hakim olamadıktan sonra, gerisi bahane....
Durumu anlamadığını düşünüyorum. Bu konuda zaafı olan insanların olmayacağını düşünüyordan sana sonuna kadar hak veririm. Ama bu konuda zaafı olan binlerce insan var.Bu duruma Türkiyede duyarlı olan bir tek Sayın Sinan AYGÜN' ü biliyorum ama onunda çırpınışları bir yere kadar.
Türkiyede akıl hastalarına bile kredi kartı verildi.Maaşı 400 YTL olan insanlara maaşının kat ve kat üstünde limitler açıldı.Bu durumdan dolayı nice insanlar intihar etti.Bu durum karşısında sadece bana nasihat veriyorsan yeterli olacağını sanmam ama yinede teşekkür ederim.
Saygılarımla
VESAYETİ GEREKTİREN HÂLLER
II. Savurganlık, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı, kötü yönetimMADDE 406.- Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır.
Medeni Kanun
Alıntı:
aysecan rumuzlu üyeden alıntı
Komünizm mi geliyor yahu, herkese tek kart tek limit!!? Patagonya'da bile yoktur böyle bir olay. Ha, eğer bankalar teke inerse inanırım buna. :)
Saygılar.
Yıllık kredi kartı faizi % 60 oda endüşük olanı. Evet yabancı bu ülkeye boşuna gelmedi!! İstikrarmış, tek partiymiş yada AB!!! Geçsinler bunları hepsi boş laf... Limit meselesine gelince; banka çalışanları uzmanlaşmış kişilerdir, ekipleri vardır, araştırma yaparlar, istihparat yaparlar. Ben 400-YTL maaş alırken 5.000-YTL kart limiti verirse ve bende kullanırsam, ödeyemezsem ne olacak. Bende bankaya güvendim öderim diye düşündüm. Bankanın hiç sorumluluğu yok mu? İnsanların zaafları olamaz mı?