Dul ve yetim maaşı gelmiyor
Arkadaşlar biz 3 ay önce emekli sandığına posta ile müracat yaptık.Tanıtım kartı geldi.Ama maaş kağıtta yazılan aylarda gelmedi yani ilk ay bu aydı gelmedi.Nerdeyse 4 yada 5 kere gittik.Ama son gidişimizde bir kağıt filan gelecek dendi.Oda yok ortada ben aslında babam şehit olduğundan küçükken alıyordum.Ama lise bittikten sonra yeniden kesildi maaş.Ve şim üniversiteye yazıldım yeniden müraacat ettik.Yani nasıl yapabiliriz bir bilgi verebilirmisiniz.
Re: Dul ve yetim maaşı gelmiyor
Cinsiyetiniz,doğum tarihiniz ve hangi ay maaşınızın kesildiğini belirtmediğiniz için, sadece tahmin yürütebiliriz.Kız çocukları evleninceye kadar,erkek çocuklar ise 18 yaşını dolduruncaya kadar yetim aylığı alırlar.Eğer yüksek okul öğrencisi olurlarsa,bunu belgesiyle sandığa bildirdiklerinde aylık tekrar başlar.Ayrıca liseyi 18 yaşında bitirdikten sonra ara vermeden yüksek öğrenime devam edilirse,18 yaş ile yüksek öğrenime başlama arasındaki aylık, kesilmeksizin ödenir.Daha geniş bilgi için bakınız;
Emekli Sandığı Kanunu Madde: 74-75
İyi günler..
tamam kardeş sandığa bildirdik tanıtım kartı geldi bide kağıtta mayıs sonraki 3 ay yani her 3 ayda bir.mayıs ta başlıyodu ve gelmedi en son gittiğimizde eve hesap yatttı diye kağıt gelecekmiş.oda ortada yok mayıs bitince nasıl gelecek maaş.lütfen şu konuda bana biraz yardımcı olun
Kardeş,
Önce cinsiyetini,doğum tarihini,liseyi bitirdiği tarihi, yüksek okula kaydını yaptırdığın tarihi,en son maaş aldığın tarihi,yüksek okullu olduğuna dair belgeyi gönderdiğin tarihi,maaşının alamadığın ayı filân belirt de bir cevap bulalım.
Emekli Sandığı pek öyle yanlış yapmaz.Hayatım Emekli Sandığıyla geçti..
Siz; önce, bu sorduklarıma cevap verin hele...
İyi geceler..
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Kardeş,
Önce cinsiyetini,doğum tarihini,liseyi bitirdiği tarihi, yüksek okula kaydını yaptırdığın tarihi,en son maaş aldığın tarihi,yüksek okullu olduğuna dair belgeyi gönderdiğin tarihi,maaşının alamadığın ayı filân belirt de bir cevap bulalım.
Emekli Sandığı pek öyle yanlış yapmaz.Hayatım Emekli Sandığıyla geçti..
Siz; önce, bu sorduklarıma cevap verin hele...
İyi geceler..
erkek-11-10-1987-liseyi bitirdiğim tarih-2003-2004-yüksek okullu olduğum belgeyi göderdiğim tarih-tam bilmiyorum ama 5 6 ay oldu-maaşı alamadığım tarih-ilk kez bu ay gelecekti yani mayıs daha gelmedi.ve daha gelmedi bu ay 3 4 kez gittik.bir bilgi verirseniz sevinirim
Eğer Sağlık karnen var ve ilaç alabiliyorsani yani; geçerliyse,Sandık sizin -18 yaşını geçmiş olmaktan,iptal etmesi gerekir- yüksek okul öğrencisi olduğunuzu biliyor demektir.Bu da maaşınızın kesin olarak geleceği demektir.
Yok,sağlık karneniz çalışmıyorsa,yüksek okullu olduğunuz kurum tarafından bilinmiyor anlamındadır.
O zaman gidip gelerek değil,durumunuzu E.S.Sicil nosuyla birlikte dilekçe yazarak anlatın.Maaşınız öğrenci olduğunuz tarihten bu yana birikmişlerle birlikte gelecektir.Paniklemeyin...
İyi günler..
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Eğer Sağlık karnen var ve ilaç alabiliyorsani yani; geçerliyse,Sandık sizin -18 yaşını geçmiş olmaktan,iptal etmesi gerekir- yüksek okul öğrencisi olduğunuzu biliyor demektir.Bu da maaşınızın kesin olarak geleceği demektir.
Yok,sağlık karneniz çalışmıyorsa,yüksek okullu olduğunuz kurum tarafından bilinmiyor anlamındadır.
O zaman gidip gelerek değil,durumunuzu E.S.Sicil nosuyla birlikte dilekçe yazarak anlatın.Maaşınız öğrenci olduğunuz tarihten bu yana birikmişlerle birlikte gelecektir.Paniklemeyin...
İyi günler..
Kardeş sağlık karnesini unuttum üniversiteye yazıldıktan sonra emekli sandığa başvurudan sonra sağlık karnesi(Sağlık karnesi çalışıyor) 3 ay sonra filan geldi ardından 1 1.5 hafta sonra maaş almak için verilen tanıtım kartı ve hangi aylarda maaş alacağımla ilgili bir kağıt geldi.
Ama işte bir tek maaş yok şimdi e.s sicil nosu dediğiniz şey tam olarak ney.Yani tanıtım kartında yazıyo öyle bişey omu yoksa başka bişeymi.Yani ben tam olarak şuanda ne yapmam gerektiğini yazarsan sevinirim.teşekkürler
Sicil no:Hem tanıtım kartınızda hem de sağlık karnenizde olan numaradır.
Emekli Sandığı seni o numaradan tanır.Ayrıca Sandık maaşları Ziraat Bankası aracılığıyla (Sonradan değiştirmemişseniz) öder.Sağlık karnenizin çalışması,sizin sandık tarafından öğrenci olduğunuzun bilindiği anlamına gelir.Eğer siz maaşınızı yanlış bankada aramıyorsanız, ve gerçekten gelmemişse -Sağlık karnenle birlikte gelmeliydi-aşağıdaki dilekçeyi yaz.
Emekli Sandığı Genel Müdürlüğüne
ANKARA
Kurumunuzdan .....nolu sağlık karnesi ile hizmet alan biriyim.Sicil numaram.....(Karttaki numara) ..dır.Yetim maaşlarımı alamamaktayım.Eğer gönderilmişse,gönderilen bankanın ve tarihinin bildirilmesi için gereğinin yapılmasını saygılarımla dilerim.
Adres Tarih
Ad,Soyad ve İmza
tamam olmazsa en son bunu yaparım bide banka belli ziraat bankası.Bide bunu emekli sandığının telefonu filan yokmu arasak.Yada bankanın müşteri hizmetlerinden maaşın gelip gelmediğini öğrenemezmiyiz.yani bankaya tekrar gitmemek için varsa böyle bir ihtimal yardımcı olursan kardeş sevinirim.teşekkürler
Bu işler telefonla olmaz,uğraşmazlar.Şu anda aklıma gelen:Sizin 18 yaşındayken maaş aldığın adres ile yüksek okullu olduğun yer farklı mıdır?Öyleyse bu iki adresten dolayı,hani diyorum yanlışlıkla başka banka şubesine gitmiş olmasın?