Sonunda boşandım mutluyum
Herkese selam sonunda on yıl aradan sonra boşanabildim.On yıl ayrıydık boşanma davalarından kaçıyordu sonrada mart ayının 29 da tek celsede boşanabildim.Sizden bir ricam var boşanma sonrası üçyüz gün bekleme süresini nasıl kaldırabilirim yol gösterirseniz çok sevinirim.Birde mahkemeden gönderilen tebligat bugün bana postayla geldi boşanma işlemleri için yapmam gereken başka birşey varmı.Nufus müdürlüğünden nufus cüzdanımı değiştirip babamın üstüne geçebilirmiyim.
Re: Sonunda boşandım mutluyum
Alıntı:
n73 rumuzlu üyeden alıntı
herkeze selam sonunda on yıl aradan sonra boşanabildim.on yıl ayrıydık boşanma davalarından kaçıyordu sonrada martın 29 da tek celsede boşanabildim. sizden bir ricam var boşanma sonrası üçyüz gün bekleme süresini nasıl kaldırabilirim.yol gösterirseniz çok sevinirim.herkeze çok teşekkür ederim
Hukukçular size gereken bilgiyi daha net vereceklerdir. bununla ilgili sağlık raporuyla hamile olmadığınızı belgelediğinizde beklemeniz gerekmiyor. zaten amaç nesepte karışıklığın engellenmesidir.
Ben bunun mantığı bir yana, kadının boşandıktan sonraki bekleme (iddet) süresinin kadına yönelik bir ayrımcılık olduğunu düşünüyorum.. bence bu da tartışılabilir.
Henüz boşanma kararı kesinleşmiş değil.
Her iki tarafın da tebligatı aldıktan sonra 15 gün temyiz süresi var.
Temyizden feragat dilekçesi yazarak bu süreyi bitirebilirsiniz.
Eski bir üyesiniz, iddeti kaldırmak konusu için nereye bakacağınızı biliyor olmanız lazım:
https://www.hukuki.net/forum/tags/index.php?tag=/iddet/
Alıntı:
Akademik Sultan rumuzlu üyeden alıntı
Hukukçular size gereken bilgiyi daha net vereceklerdir. bununla ilgili sağlık raporuyla hamile olmadığınızı belgelediğinizde beklemeniz gerekmiyor. zaten amaç nesepte karışıklığın engellenmesidir.
Ben bunun mantığı bir yana, kadının boşandıktan sonraki bekleme (iddet) süresinin kadına yönelik bir ayrımcılık olduğunu düşünüyorum.. bence bu da tartışılabilir.
İddet müddeti tartışılabilir diyorsunuz ama hemen üstündeki paragrafta gerekçesini zaten belirtiyorsunuz... Ayrımcılık olmadığını adınız gibi biliyorsunuz. Bu fiziki bir olay... Herşeyi kadın haklarına dayandırmaktan vazgeçin lütfen...
ilgilenen herkeze teşekkürler
Alıntı:
Akademik Sultan rumuzlu üyeden alıntı
Tama aksini düşünüyorum keşke 30 yıl olsa kimbilir başka hangi erkeğin başını yakacak