Apartman Yöneticisi Sürekli İkametgah İstiyor
Öncelikle yanıt verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Başlık açmadan önce arama yaptım lakin benim duruma benzer bir konu bulamadım. Yeni bir binaya taşındım, taşınmamdan itibaren apartman yöneticisi sürekli muhtara kaydımı yaptırmamı ve adını ilk defa duyduğum AİLE BEYANNAMESİ isteyip duruyor.Bende işim nedeniyle izin alıp halledemedim gitti. Lakin yönetici yaşlı ve huysuz bir amca sürekli kaydını yaptır evrakları getir deyip durmaktadır. Ayrıca 2 aya kadar tayinimin çıkma durumu söz konusu sürekli ikametgah değiştirmek istemiyorum. Tayinim çıkmazsa zaten ikametgah naklimi vs.. yaptıracağım.
1.) İkametgahımı yeni taşındığım adrese nakil yaptırmam için ne kadar bir sürem vardır?
2.) Apartman yöneticisi bu konuda neden bu kadar ısrar ediyor anlamış değilim ?
3.) Naklimi yaptırmıyorum desem yönetici yasal olarak hangi haklara sahiptir?
Re: Apartman Yöneticisi Sürekli İkametgah İstiyor
iptal. aşağıdaki cevabı okuyun:
Re: Apartman Yöneticisi Sürekli İkametgah İstiyor
Kendi sorunuma yanıt buldum bilgilendirme amaçlı ekliyorum.
Genel uygulamada kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirimleri esastır. Bu bildirimler şahsen,
İlçe nüfus müdürlüklerine
Dış temsilciliklere
Adrese dayalı hizmet alınacak kuruma
20 iş günü içinde bildirmekle yükümlüdürler. Bildirme işlemi posta (kargo ve iadeli taahhütlü mektup) veya elektronik ortamla yapılabilir.
(Adres dayalı hizmet veren kurumlar kendilerine yapılan bildirimleri 10 iş günü içerisinde bulundukları yerin İlçe Nüfus Müdürlüğüne gönderirler.)
Cezai Hükümler
Kanunda; gerçeğe aykırı yerleşim yeri ve diğer adres belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüğüne gerçek dışı beyanda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenlerin 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları öngörülmüştür.
Adres beyan yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişilere 250 YTL, gerçeğe aykırı beyanda bulunanların ise 500 YTL para cezası ile cezalandırılmaları da öngörülmüştür.