Karşı tarafa yüklenen vekalet ücreti
Sayın meslektaşlarım,
Bir tazminat davasında davacı, davalıdan alacağı tazminatı icra takibine koyduğunda davalı vekili lehine hükmedilen vekalet ücretini mahsup etmiş; davalı vekili bu mahsupu dikkate almayarak "davalı vekili" sıfatıyla lehine hükmedilen vekalet ücretini icra takibine koymuştur. Bu durumda davacı/alacaklı kişinin icra tetkik merciine gidip takas/mahsup itirazında bulunması ve kendisi aleyhine açılan icra takibinin haksızlığını ispat etmesi mümkün mü? Bu konuda çelişkili Yargıtay kararları gördüm. Görüşlerinizi -varsa Yargıtay kararlarını- paylaşır mısınız?
Cevap: Karşı tarafa yüklenen vekalet ücreti
Ben Özel Güvenlik Elemanıyım. 04.05.2005. tarihinde bir özel güvenlik şirketinde işe giriş yaptım. Aynı gün güvenlik şirketi tarafından bir fabrikada işe başladım.Güvenlik şirketi devamlı olarak iflasını vererek aynı personellerle yeni bir şirket açtı. Bu tarihe kadar 5 kez isim değişikliği yaptı. Her seferinde giriş çıkış yapıldı.Ama işe giriş yaptığımdan beri aynı fabrikada çalışıyorum. Nisan ayında ücretimde düşüş yapıldı. Şimdiye kadar maaşımı elden fabrikadan aldım. İşten ayrılmak istiyorum.Kıdem, mesai ve resmi tatil ücretlerimi nasıl alabilirim.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
azatbeyduz@hotmail.com