Boşanma-Temyiz aşamasında nafaka miktarı
ilk önce bu imkanı sunan herkeze minnet ve tesekkuru borc bilerek başlamak istiyorum
benim soyle bir sorunum var benim bosanma davam temizde esım anlasma bosanma yapmak uzere bana dava acmamı ıstedı ben davayı actıktan sonra esım sartlı bosanmaya yapmak ıcın avukat tutmus benden nafaka ve tazminat talebinde bulundu bosanma nedenı olarakta benı sorumsuz gosterdı yanlıs kendı sahıtlerı aile (anne,baba,teyzeden) olusuyordu benım şahıtlerım ıse yemınlı komsularımdı hakım davada benı haklı buldu ve esımın nafaka ve tazminat talebini red etdı ve temyiz yolunun acık oldugunu belirtdi dosyamzı suan 11.02.2008 tarihinden beri yargıyatda ve sonuclanmadı
ılk durusmada hakım bıze tebli nafakası olarak 175 ytl bagladı ama son durusmada karar acıklanırke225 ytl oduyorum bu nedır ve sızce yapmam gereken bır sey varmı yada temyiz cok surermın 225 olarak yuksetdı ve ben 12 aylık teblig nafakası olarak
Re: Boşanma-Temyiz aşamasında nafaka miktarı
Alıntı:
_asa_ rumuzlu üyeden alıntı
11.02.2008 tarihinden beri yargıyatda ve sonuclanmadı
ılk durusmada hakım bıze tebli nafakası olarak 175 ytl bagladı ama son durusmada karar acıklanırke225 ytl oduyorum bu nedır ve sızce yapmam gereken bır sey varmı yada temyiz cok surermın 225 olarak yuksetdı ve ben 12 aylık teblig nafakası olarak
Tedbir nafakası boşanma davası kararı kesinleşene kadar ödenir.
Maalesef sırf tedbir nafakası almaya devam etmek için temyiz edilen pek çok boşanma kararı vardır. Yargıtaydaki iş yoğunluğundan dolayı boşanma davalarına bakan 2. hukuk dairesinde davaların sonuçlanması yaklaşık 1 yılı bulmaktadır.
Davanızın durumunu esas ve karar no ile yargıtay web sitesinden sorgulamanız mümkün:
https://vatandas.yargitay.gov.tr/pro..._jsp/index.htm
Sırf tedbir nafakası almak için temyiz etmek bir suiniyet örneğidir.
Bu durumda HUMK'nin aşağıdaki maddeleri uygulanabilir mi, ben de merak ediyorum:
Madde 421 - Mahkeme suiniyet sahibi olan müddeialeyhi veyahut bir güna hakkı olmadığı halde dava ikame eden tarafı kanuni masraftan başka diğer tarafın vekiliyle aralarında takarrür eden ücreti vekaletin tamamı veya bir kısmı ile de mahküm edebilir. Ücreti vekaletin miktarı hakkında ihtilaf vukuunda miktarını re`sen mahkeme takdir eder.
Madde 422 - Suiniyet sahibi olan müddeaaleyh yahut bir güna hakkı olmadığı halde dava etmiş olan taraf bundan maada yüz liraya kadar cezayi nakdiye mahküm edilebilir. Bu haller vekilden sadır olmuş ise cezayi nakdi vekil hakkında tayin olunur.
Madde 444 - Temyiz davasının suiniyetle vukuu halinde Mahkemei Temyiz 422 nci madde hükmünü tatbik eder.
Re: Boşanma-Temyiz aşamasında nafaka miktarı
elime simdi gelen bir icra kagıdı var esım ugunde takılan bilezikler için icra ya baş vurmuş eşyasını zaten iade etmiştim