Cezaevinde olan birisine nasil ulasabilirim
Selamlar herkese,
ben yurtdisinda oldugum icin ve bu tür konular hakkinda pek bi bilgim olmadigi icin buraya konu acma geregi duydum.
Benim bi arkadasim cezaevinde ve ona nasil ulasabilirim?Tek yol mektup oldugunu düsünüyorum. Yazdigim mektubumun ulasmasi icin hangi bilgiler gerekli. (Cezaevi, cezeaevinin adresi, mahkumun ismi soyadi vs yeterlimi yoksa baska ek bilgiler lazim mi...?)
Ayriyetten bu sorum ile ilgili bilgisi olan biri Istanbul Metris'in adresini biliyorsa yazarsa cok sevinirim.
Simdiden tesekkür ederim. Ve gercekten bir bilgim olsaydi sizleri böyle bi konuyle rahatsiz etmek istemezdim.
Saygilar.
Re: Cezaevinde olan birisine nasil ulasabilirim
Evet ceza evi adresi adı soyadı ve hangi koguşta yattıgını yazman gerekiyorki eline çabuk ulaşsın.Şimdiden arkadaşını allah kurtarsın
Metris Cezaevi/Bayrampaşa/İstanbul adresine normal mektup formatında bir mektup yazabilirsiniz. Arkadaşınızın adı soyadı sizin adınız soyadınız adresiniz. Ancak mektupların okunduğunu unutmayın cezaevine giren tüm mektuplar okunduktan sonra tutuklu veya mahkumlara verilir.
Arkadaşınızın hangi koğuşta bulunduğunu biliyorsanız yazın bilmiyorsanız koğuşunu yazmanız zorunluluk değildir.
--------------------------------------------------------------------------------
Evet ceza evi adresi adı soyadı ve hangi koguşta yattıgını yazman gerekiyorki eline çabuk ulaşsın.Şimdiden arkadaşını allah kurtarsın
Bilgileriniz icin cok tesekkür ederim.
Cevap: Re: Cezaevinde olan birisine nasil ulasabilirim
Öncelikler Allah kurtarsın..
Benimde silivri 4 noluda kardeşim yatıyor uzun zamandır ona mektup yazıyorum...
Mektup yazabilmeniz için (kağıt , kalem , zarf ile ptt gitmeniz gerekmekte özel kargo şirketleri cezaevlerine teslimat yapmıyor.
Mektupta sakıncalı kelimeler kullanmayın küfür tehdit gibi çünkü mektup okuma komisyonundaki Memurlar tarafından okunuyor aksi hale mektubunuz yakınınıza ulaşmaz.
Mektubunuzu aps ile veya iadeli taahütlü gönderin normal göndermede ulaşmıyor malesef...
Ama ben yeni bir uygulama buldum kullanıyorum cezaevine mektup diye andoidde uygulması var web siteside var ios uygulama varmı onu bilmiyorum.. Uygulamda mekbunuzun takibini yapabiliyorsunuz ilk kayıtta ücretsiz mektup gönderme hakkıda veriyor bütün cezaevi listeleri sisteme ekli sen sadece yakının cezaevini koğuşunu yazıyorsun mail yazar gibi yazıyorsun sonra gönderiyorsun ve gönderdiğin mektubun takibini yapabiliyorsun ulaştığında haber alabiliyorsun yani benim çok hoşuma gitti amacına uygun bir hizmet sizinle paylaşmak istedim...
Cevap: Cezaevinde olan birisine nasil ulasabilirim
Avukatlar cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerle görüşme şansına sahipler dolayısıyla bir avukat aracılığıyla bağlantı kurabilmek mümkündür.