Boşanmayı kabul ettim ama
mrb şimdiden çok teşekkür ederim
3 yıllık evliyim eşimle evlendiğimizden beri annesının yüzünden sorunlarımız vardı ama ben hep düzelir diye geçiştirdim. Eşim tek çocuk oldugu için aılesi ona bağlı ve herşeyimize karışma hakklarını kendinde buldular eve alınan eşyadana meyvaya sebzeye kadar benım gıyımı me kadarvs ailemin eve gelmesını ıstemıyolardı sürekli bir kıskançlık içndeydiler yan binamızda oturmaları durumu dahada sıkıcı bir hale getirdi ve sonunda dayanamayarak bir işe başladım işe girince eşimle aramız biraz daha düzeldi yada ben öyle sanmışım herşey güllük gülüstanlık giderken bana göre eşim bir sabah benı artık ıstemedıgını aılesının benı ıstemedıgını aılesının ıstemedıgı bırıyle evlı kalamayacıgı soylerek evden gıtmemı ıstedı ne yapacagımı bılmeden şaşa kaldım ve kendı aılesını çağırdı aılesıde hakaretler ederk gıtmemı ıstedıler ve bende o anın şok etkısıyle ne yaptıgımı bılmedıgım içim elıme bı küçük çanta verdıler ve benı eşim annemın kapısının önüne bırakrı ve çantayı fırlatark gıttı
gidiş o gidiş polis zoruyla eve gırıp bı kaç parça gıyım eşyamı alabıldım aynı gün evın kılıdını değişmişler oturdugum ev kayınvalıdemın evıydı. şimdi eşim bana boşanma davası açmış şiddetli geçimsizlik diye sebeb olarak aılemın ondan para ıstedıgını benım evde yemek ve temızlık yapmadıgı gerekçe göstermış onu sürekli rencıde ettıgımı akrabalarının yanında ve de 10.000 ytl tazmınat acmış.
Bende tanıdık bır avukat sayesınde boşanmayı kabul ettıgımı ancak suçlamaları kabul etmedıgımı bildirdim.
şimdi:
1.eşimin 2. benım ilk evliliğim
2 . maaşı 2 mılyar benım asgarı ücret
3. ankaradakı akrabasını şahıt gostermış bız ıst ıkamet edıyoruz ne kadar gecerli olur
4. boşanmayı kabul ettım ama davamız daha görülmedı boşanmak ıstemedıgımı soyleyebılırmıyım çünki iş yerıme gelıp kayın pederımı benı rahatsız edıyo boşanıcaksın dıye yanı bı nevi mecburiyet
bıraz uzun oldu ama cvp verırsenız çok sevınırım saygılar
Re: boşanmayı kabul ettim ama
1. Eşiniz sizin boşanmaya neden olacak kusurunuzu ispatlarsa boşanabilir.
2. Şahitlerin ancak bizzat gördükleri şeyler hakkındaki tanıklıkları geçerlidir. Başkalarından duyduklarını anlatırlarsa bir kıymeti olmaz.
3. Olanlara tanık olan şahitler bulun. Evden kovuluşunuza veya kayınvalidenizin çıkardığı huzursuzluklara şahit olan komşular, polisler, işyerinizde kayınpederinizin gelişine şahit olan çalışma arkadaşlarınız vs.
4. Boşanma davası süresince tedbir nafakası, sonrasında yoksulluk nafakası talep edin. Belli bir miktar belirtin, 500 YTL gibi.
5. Yine rakam belirterek boşanma halinde maddi ve manevi tazminat talep edin.
6. Boşanmak istiyorsanız karşı dava açın.
7. Bütün bunları bir avukat yardımıyla yapın.
Re: Boşanmayı kabul ettim ama