-
Eğitim
ben lise son sınıfta okumakta olan ve şu anda dersaneye giden bir öğrenciyim ben 2. dönemden beri dersaneden çıkmak için uğraşıyorum ama bir türlü dersane çıkartmıyor. ben görüştüğümde bana eğer çıkarsan senetler ödenmeye devam eder istersen gidebilirsin parayı ödemeye devam edeceksin ve bu dersane özdebire üyesi bir dersane hatta öyle ileri gittiler ki hukuk bile bizim yanımızda istersen git tv kanallarına haber ver hiç kimse bize bişey yapaz dediler şimdi ben ne yapmamlazım bana yardımcı olurmusunuz. daha öncede yazmıştım ama kimse yardımcı olmadı.
-
Dershaneye kayıt olurken bir sözleşme imzaladınızmı,imzaladıysanız ,sizde de bir örneği var ise orada sözleşmenin sona ermesi ile ilgili şartlar olması gerekir.
-
İmzaladık ama bi kopyasını bize vermediler.
-
Sözleşmenin bir örneğini isteyin size vermek zorundalar.Eğer vermezler ise il ve ilçelerde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti vardır.Sorununuzu anlatarak oraya bir dilekçe ile mürdacaat edin.
-
Dersaneye ile aranızda bir sözleşme yapılmış olup siz bu kuruma ücret ödemeyi; onlar da size eğitim hizmeti vermeyi üstlenmiştir. Dersaneye niçin devam etmek istemediğiniz önemli. Eğer dersaneden kaynaklanan sebeplerle devam etmek istemiyorsanız (size vaad edildiği şekilde ders saatleri tanzim edilmemiş ise, dersler boş geçiyorsa, hocalardan kaynaklanan sorunlar varsa vs ) ayıplı hizmet söz konusu olduğundan arkadaşımın dediği gibi, Tüketici Sorunları Hakem Heyetine müracaat edebilirsiniz. Fakat özel sebepleriniz nedeniyle dersaneden ayrılmak istiyorsanız bu durumda sözleşmeden kaynaklanan borcunuzu yerine getirmek zorundasınız; borcunuzu tamamen ödemelisiniz.
-
Selamlar,ben asil AİHMahkemesine basvuru konularinda bilgilenmeye calisirken sizin konunuzu gordum ve hemen katilmak istedim zira ayni seyi yasamak uzereyim.
Kizimi bir dersaneye,onumuzdeki yil icin ancak avantajli olmasi nedeniyle 1,5 ay kadar once kayit yaptirdim.Henuz odemem ve dersler baslamadi ve ben kaydimizi sildirmeyi dusunuyorum,imzaladigimiz senetler var,sozlesme var ve ben kolay olacagini dusunuyordum.Okudugum kadariyla cok da kolay olacaga benzemiyor zira sozlesme hukumlerine gore ayrilmanin sartlari yerine getirilecek gibi degil,yani vazgectim maddesi yok.Hizmetin baslamamis olmasi ayrilmayi kolaylastirabilir mi?
Lutfen beni bilgilendirirseniz sevinirm,
iyi gunler dilerim.