Boşanma Kararının Tebligatının Mahkemece Yapılmamsı
Öncelikle merhabalar,
Sorunumu yazmadan önce şunu belirtmek isterim, sorunumla ilgili forumda arama yaptım lakin benzeri dahi konu bulamadım. Ayrıca sitenize yeni üye oldum ve direk konu açtım diye bana kızabilirsiniz, fakat ben sitenize üye olmadan konular arasında ilgimi çekenleri üye olmadan da okuyabildiğim için için üye olup boş boş mesaj yazmak istemedim. Sitenizi uzun süredir misafir olarak takip etmekteyim. Şimdiden cevap verecek yardımsever arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.
Ben eşim ile 19.03.2008 tarihinde mahkemeye çıkıp anlaşmalı olarak boşandım, daha doğrusu boşandığımı sandım. 15 gün sonra gelip kararı alın dediler. Ben kararı elden teslim aldım, eşim ise şehir dışında olduğundan ona tebliğ yapılacaktı. Harçların tamamını ödememize rağmen hala karşı tarafa tebliğ gitmemiş. Mahkeme kalemine durumu sorduğumuzda gitmişte olabilir, gitmemişte olabilir denilmekte. Acaba mahkeme bu kararı neden göndermiyor olabilir? Yada göndermiş ise ve tebliğ edilememişse ne yapmam gerekir. Bir başkası ile evlenmem için nüfusa mahkemenin yazı göndermesi beklenmekte. Sonuç olarak mahkemenin bu kararı tebliğ için göndermemesi veya takip etmemesi yüzünden ben evlilik yapamamaktayım. Bu işlemleri hızlandırmanın yada nüfusa benim boşanma kayıtlarım girmesi için başka bir yol yokmudur. Mahkeme sürekli bekleyeceksiniz diyor. 2 Ay olmasına rağmen hala evli görünmekteyim ve bu durumdan çok rahatsız olmaktayım.
Bu konularda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Re: Boşanma Kararının Tebligatının Mahkemece Yapılmamsı
Burada cevabı verilmemiş soru yok :)
https://www.hukuki.net/forum/showthre...light=tebligat
https://www.hukuki.net/forum/showthre...light=tebligat
Bir boşanma gerekçeli kararının davalıya tebliği aylar alır.
Eşiniz (avukatı varsa avukatı) mahkeme kalemine gidip tebligatı alabilir.
Bu arada ikiniz de temyizden feragat dilekçesi verirsiniz. Yoksa kararın kesinleşmesi için bir 15 gün daha beklenir.
Kesinleşen kararın nüfus müdürlüklerine bildirilmesi de haftalar alır.
Peki bu süreyi beklememek için nasıl bir yol izlemem gerekir? Ciddi anlamda canımı çok sıkıyor.
Yapılabilecekleri söyledim zaten:
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz (avukatı varsa avukatı) mahkeme kalemine gidip tebligatı alabilir.
Bu arada ikiniz de temyizden feragat dilekçesi verirsiniz. Yoksa kararın kesinleşmesi için bir 15 gün daha beklenir.
Boşanma kararını nüfus'a elden götürme gibi bir yol daha var ayrıca.Temyizden feragat dilekçesini imzalayın.
Konu ile ile ilgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.
Şu anda elimde olan boşanma kararı ile nüfus müdürlüğüne gittim bu karar ile her hangi bir işlem yapamazsınız denildi. Mahkeme kalemi bize yazı gönderecek ondan sonra kütükten işlemler gerçekleşebilir denildi. Eşim ise Hakkari gibi uzak bir ilde görev yapıyor, tekrar onunla görüşüp temyizden feragat için gel desem, gelemez. Posta ile gönderdik muhtemelen yeni eline ulaşmıştır, postahanede artık mahkeme kalemine ne zaman tebliğ edildiğine dair yazıyı göndermesi 1 ay sürse mahvalduk resmen.
Anlam veremediğim konu şudur ki hakim boşanmamızı kararlaştırmış ve boşanmamıza karar vermiş. Şİmdi eşim bu tebligatı almazsa ve temyizden feragat etmezse Hakimin verdiği karar hiç bir işe yaramamış oluyor. Ne kimliği değiştirebiliyorum ne de her hangi bir işlem yapabiliyorum. Zaten anlaşmalı boşanmışız neden temyiz hakkı tanınır onuda anlaşmış değilim.
Türkiye' de yaşamak ne kadar zormuş yarabi.
Herkese değerli zamanını harcadığı için tekrar tekrar teşekkür ederim.
Cevap: Re: Boşanma Kararının Tebligatının Mahkemece Yapılmamsı
Türkiye de yaşamak kolay. Avukatın bana dediği gibi... Hemde yeni eşinle yaşıyacaksın hemde eski eşinle evli yaşayacaksın.
Burası Türkiye sürü ile hukukçusu vardır ama sürü ile de dava vardır. Bir türlü çözülmez. Arkadaşım diyor. Evlenmiş Finlandiya ya gitmiş. Adam orada 2 ay sonra boşanmış şimdi ikinci evliliği yapmış. Ama adam hala Türkiyede birinci eşi ile evli görünüyor.
Sorum Başka bir ülkede illegal yolla boşanma yapılamaz mı?