Ödediğim kömür paramı kim verecek
İyi günler. Ben 2 ay önce oturduğum kiralık evden yeni bir ev aldığım için taşındım. Çıktığım eve yan dairedeki komşum geçti. Her ikimizde bu kış için alınan kömürün paralarını ödedik. Ancak ben evi boşalttığım anda içeride 8 ton kömür vardı (daire başı yarım ton). Çıktığım daireye geçen komşumun boşalttığı daireye ise 1,5 ay sonra kiracı geldi. Yeni kiracıda doğal olarak şu an bulunan kömür miktarının (4 ton) kendine düşen payını ödemiş ve bu para bana yönetici tarafından iletildi. Ancak aradaki yanan kömür paramı ne yerime gelen komşum nede onun çıktığı evin sahibi ödemiyor. Acab abu durumda bu parayı kimin ödemesi gerekir. Ayrıca ödenmeme durumunda hukuki olarak benim yapabileceğim ne olabilir. Bir de çıktığım dairenin ev sahibi ile aramızda bir kontrat yok, ama kendisi ben evden çıkarken mutfak tezgahının altındaki dolabın yarısını tamamen yaptırdı, ayrıca bina içinin boya parasının yarısını aldı. Şu anda mobilya parasını henüz vermedim. Bu tür tamiratların ev sahibine ait olduğunu düşünüyorum, üstelik kontrat da yok. Ben bu parayı ödemezsem veya ödediklerimi talep edebilirmiyim.
Çok teşekkürler ediyorum...
Re: ödediğim kömür paramı kim verecek
Siz bu daireye ilk taşındığınızda içeride ne kadar kömür vardı?